fbpx Sykepleierne leser Sykepleien Forskning Hopp til hovedinnhold

Sykepleierne leser Sykepleien Forskning

Tidligere i vår gjennomførte Sykepleien leserundersøkelse med spørsmål knyttet til Sykepleien Forskning. Her kan du se hva leserne svarte.

Spørreundersøkelsen ble sendt til de litt over 7 000 leserne som har sagt seg villige til å delta i Sykepleiens leserpanel, av disse har 4 273 svart. 90 prosent kvinner og 10 prosent menn.

Ut i fra svarene, ser det ut til at mange leser Sykepleien Forskning. 39 prosent sier de leser bladet hver gang det kommer ut, mens 47 prosent sier de leser det av og til. Bare to prosent sier de aldri leser Sykepleien Forskning.

Selv om Sykepleien Forskning kan lese både på nett og i papirutgave, er det papir som dominerer med 84 prosent. Kun to prosent som sier de leser bladet på nett, og 15 prosent sier de leser både på papir og på nett.

Fornøyd

Sykepleiens redaktør Barth Tholens er fornøyd med lesernes svar.

- Undersøkelsen viser at vi har "truffet" med konseptet til Sykepleien Forskning. Å få 100 000 sykepleiere til å lese vitenskapelige artikler krever at vi oppleves som praksisnære og relevante. Det krever at artikkelforfatterne bruker et godt og forståelig språk og at stoffet oppleves som tilgjengelig. Tilbakemeldingene fra vårt leserpanel tyder på at vi har lykkes med det. Det er enormt oppmuntrende, sier Tholens.


Veien videre

- Hva skal undersøkelsen brukes til?

Vi har store ambisjoner for Sykepleien. Om kort tid skal vi ansette en ny redaktør for Sykepleien Forskning, etter at Anners Lerdal slutter, sier han og roser jobben Lerdal har gjort.

Barth Tholens sier at de positive resultatene fra undersøkelsen styrker troen på at Sykepleien må bygge videre på det konseptet som Lerdal har vært med på å utvikle.

- Vi vil også bruke undersøkelsen når vi skal utvikle en digital strategi for årene som kommer. Forskning skal være tilgjengelig der folk er, om de er hjemme, på jobben eller på bussen, sier Tholens.

I vedlagte excel-fil  kan du selv se hva leserne har svart.

 

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse