fbpx Startet forhandlingene med Spekter Hopp til hovedinnhold
Tariffoppgjøret 2014:

Startet forhandlingene med Spekter

Lønnsmessig uttelling for utdanning og ansvar var Unios klare signal til Spekter da partene innledet årets tariffoppgjør i går.

Selv om økonomi ikke var tema i de innledende forhandlingene, var Unio og arbeidsgiverorganisasjonen Spekter klare på hva man kan forvente av krav og tilbud i de kommende forhandlingene i helseforetakene.

 

Unio: Verdsett utdanning og ansvar!

Unio ønsker en offensiv satsing på kvalitet i det offentlige tjenestetilbudet.

– Det er allerede i dag store utfordringer med å rekruttere og beholde høyt utdannede arbeidstakere. Innenfor helse- og omsorg er det spesielt store behov. Denne situasjonen vil ytterligere forverres i nær framtid. Det må allerede nå settes i gang tiltak for å stimulere ungdom til å velge yrker som framtidas befolkning trenger og forventer. Årets lønnsoppgjør må underbygge en slik satsing, sier forhandlingsleder i Unio Spekter, Eli Gunhild By.

I de kommende forhandlinger vil Unio legge til grunn at forhandlingene om økonomi tar utgangspunkt i et troverdig anslag på samlet lønnsvekst i industrien, det utvida frontfaget, samt kompensasjon for etterslep i foregående tariffperiode.

 

Spekter: Følg opp frontfaget!

Selv om det ikke ble diskutert lønn i denne forhandlingsrunden, poengterte administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Spekter at det vil bli avgjørende å følge opp normen på 3,3 prosent fra frontfaget, noe et enstemmig Holden III-utvalg sluttet opp om før jul.

– Vi forventer at partene både i de videre sentrale forhandlingene og der det skal forhandles i den enkelte virksomhet forholder seg til den rammen NHO har anslått i forståelse med LO, sier Bratten.

Selve forhandlingsløpet mellom Soekter og Unio i helseforetakene vil bli avtalt seinere.

I Spekter sine forhandlinger med LO og YS ble partene enige om et generelt tillegg på 75 øre timen og en lønnsramme på 3,3 prosent, som i frontfaget. Nå skal partene forhandle lokalt i den enkelte virksomhet. Forhandlingene skal være avsluttet i løpet av første halvdel av mai.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse