fbpx Flere vil bli sykepleier Hopp til hovedinnhold

Flere vil bli sykepleier

Ved årets opptak til sykepleierutdanningene er det 2,4 førstevalgsøkere per studieplass. En økning på over 10 prosent fra i fjor.

Det går fram av Samordna opptak (SO) sine tall for søkning om opptak til høyere utdanning. Totalt er det registrert 10 518 førstevalgsøkere til 4 452 studieplasser i sykepleie. Økningen er på 10,84 prosent. Samlet for alle helseutdanningene er økningen 6,58 prosent.

Søkerne vil få svar på hvilke studie de kommer inn på i slutten av juli.

 

Positiv utvikling

– Den gode søkningen til sykepleierutdanningene er avgjørende for å rekruttere mange kompetente sykepleiere i årene framover, sier studiedirektør Marianne Brattland ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

Hun tror det er flere grunner til at unge jenter og gutter nå velger en framtid innenfor helse og omsorg.

– SSB har estimert at det vil være et stort behov for sykepleiere og helsefagarbeidere de neste 25 årene. Kvalitetssikring og markedsføring av studiet har vært med på å gjøre det mer attraktivt. Dessuten er sykepleieryrket et yrke i en sektor med stor utvikling, noe som gjør det spennende, sier Brattland.

Totalt har sykepleierutdanningen ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og på Kjeller 18 prosent flere førstevalgsøkere sammenliknet med 2013. Det gjør sykepleierutdanningen ved HiOA til landets femte mest populære studie.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse