fbpx Misfornøyd med Høies svar Hopp til hovedinnhold
Spurte om nyfødtintensiv:

Misfornøyd med Høies svar

Stortingsrepresentant Olaug V. Bollestad (KrF) er slett ikke fornøyd med helseminister Bent Høies svar på hennes spørsmål når det gjelder nyfødtintensiven på Rikshospitalet.


– Spørsmålet mitt var om helseministeren vil sikre nyfødtintensiven en bemanning tilsvarende b arneintensiven . Det har han ikke svart på. Spørsmålet er ikke åpent nå som før, sier Bollestad (bildet) som selv er intensivsykepleier.

LES OGSÅ: Høye må svare om nyfødtintensiv

– Svaret han gir sier egentlig ingenting. Jeg kommer til å følge helseministeren nøye opp i denne saken, legger hun til.

Bollestad understreker at tidlig innsats er like viktig overfor premature barn som for alle andre pasienter og tjenester.


Viser til Fylkesmannen

Helseminister Bent Høie skriver i sitt svar at Helse- og omsorgsdepartementet er gjort kjent med at Fylkesmannen mottok flere bekymringsmeldinger om nyfødt intensivavdelingen ved Rikshospitalet i april i år og at det på den bakgrunn ble opprettet tilsynssak 25. april.

Tilsynssaken skal enda ikke være ferdigbehandlet. Departementet har fått opplyst at tilsynsmyndigheten ikke har noen saker per i dag vedrørende feilbehandling ved den aktuelle avdelingen.


Forsvarlig

Høie skriver videre:

"Jeg er som helseminister svært opptatt av at de aller minste pasientene og deres familier får god og omsorgsfull hjelp. Oslo universitetssykehus har opplyst at behandlingen av de syke nyfødte barna ved nyfødtintensivavdelingen ved Rikshospitalet er forsvarlig, selv om arbeidsbelastningen for medarbeiderne har vært høy.

Avdelingen har mange av de aller sykeste nyfødte i Norge og den medisinske utviklingen har gjort det mulig å redde stadig flere og mindre barn. Dette krever høy kompetanse og tilstrekkelig bemanning. Helse Sør-Øst har orientert departementet om at Oslo universitetssykehus har satt i gang flere tiltak for å bidra til økt bemanning og økt kompetanse. Dette arbeidet vil fortsette og foretakstillitsvalgte for sykepleierne deltar i forbedringsarbeidet."

 LES OGSÅ:

Gruer seg til sommeren på nyfødtintensiv

– Ikke bekymret for intensivbarna i sommer

Tar minst ett år 


 





 



 

Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse