fbpx Internettbehandling vant e-helseprisen Hopp til hovedinnhold

Internettbehandling vant e-helseprisen

Prosjekt eMeistring av Haukeland universitetssykehus ble kåret til vinner av e-helseprisen 2013.

I går kveld stakk Haukeland universitetssykehus av med prisen «Årets ehelsebegivenhet» for deres eMeistring. Det er en terapeutassistert internettbehandling rettet mot panikklidelser og sosial angst.

31 teknologiske løsninger for helsesektoren var nominert. Prisen ble delt ut under HealthWorld-konferansen i Oslo som er arrangert av Computerworld.

 

Selvhjelp fra skjermen

EMeistring er først i landet med å tilby terapeutassistert internettbehandling i spesialisthelsetjenesten.

Behandlinga går over 12 uker, skriver Haukeland universitetssykehus om eMeistring på sine nettsider. De 12 ukene inneholder ni moduler som hver er lagt opp slik: Først leser man gjennom teksten og gjør øvelser som blir presentert. Så følger hjemmeoppgaver, og til slutt spørsmål om egne symptomer. Hver uke er det oppfølging av en behandler i poliklinikken via internett eller telefon.  

 

Pallplassene

Like bak eMeistring på førsteplass, kom røykesluttprosjektet Slutta av Helsedirektoratet. Elisabeth Giil tok imot prisen (i midten av bildet).

På tredjeplass endte Trygge spor som er et prosjekt for utvikling av GPS som verktøy for å gjøre hverdagen tryggere for demenssyke. Tone Øderud fra Sintef tok imot prisen (til venstre på bildet).  

Les mer om eMeistring, Slutta, Trygge spor og de andre nominasjonene på HealthWorld sine nettsider.

 


Den fjerde vinneren

Det er fjerde gang prisen deles ut. De tidligere vinnerne har vært Diabetesguard fra Smartcare (2012), E-resept fra Helserdirektoratet (2011) og MinJournal fra Oslo univseritetssykehus (2010).

Tidligere på dagen var det konferanse som helseminister Bent Høie åpnet. På konferansen møttes helse- og it-strateger for å diskutere hvordan it kan gjøre helsesektoren bedre. Høie har delt ut prisen alle de øvrige årene. I år var det Tove Karoline Knutsen fra Arbeiderpartiet som overrakte prisen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse