fbpx Sykepleiere vant helgekonflikt Hopp til hovedinnhold

Sykepleiere vant helgekonflikt

Ahus vil likevel ikke pålegge sykepleiere mer helgejobbing.

Det melder sykehuset i en pressemelding. På et ekstraordinært styremøte i går kveld ble det vedtatt at ekstra helgevakter for alle i turnus ikke skal gjennomføres.

 

Provosert

Opprinnelig ville sykehuset pålegge sykepleierne inntil tre helger ekstra i året. Bakgrunnen var problemer med å dekke opp helgevakter. Forslaget hisset opp sykepleiere. Tillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund på Ahus, Kai Øyvind Brenden, mente forslaget var provoserende.

– Arbeidsgiver på Ahus er avhengig av ansattes goodwill. Det ser ikke ut som de ønsker den, sa han til sykepleien.no i juni.

 

Sa opp i protest

TV2 fortalte om Kari Bue, som sa opp jobben sin i protest etter 17 år. Hun hadde ikke ønske om å slutte, men pålegg om mer helgejobbing og endringer i turnus gjorde valget enkelt. Nyheten om at sykepleierne likevel ikke skal jobbe flere helger, synes hun er gledelig og en stor lettelse for dem som er igjen på sykehuset.

– Jeg er trist og lei meg for at det måtte gå så langt at så mange av oss følte at den eneste løsningen var å slutte, men flott at vi har vunnet igjennom hos ledelsen, sier hun til TV2 i dag.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse