fbpx Sykepleiere vant helgekonflikt Hopp til hovedinnhold

Sykepleiere vant helgekonflikt

IKKE FLERE HELGER PÅ AHUS: Sykehuset pålegger ikke sykepleierne mer helgejobbing. (Arkivfoto: Marit Fonn) Foto: Marit Fonn

Ahus vil likevel ikke pålegge sykepleiere mer helgejobbing.

Det melder sykehuset i en pressemelding. På et ekstraordinært styremøte i går kveld ble det vedtatt at ekstra helgevakter for alle i turnus ikke skal gjennomføres.

 

Provosert

Opprinnelig ville sykehuset pålegge sykepleierne inntil tre helger ekstra i året. Bakgrunnen var problemer med å dekke opp helgevakter. Forslaget hisset opp sykepleiere. Tillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund på Ahus, Kai Øyvind Brenden, mente forslaget var provoserende.

– Arbeidsgiver på Ahus er avhengig av ansattes goodwill. Det ser ikke ut som de ønsker den, sa han til sykepleien.no i juni.

 

Sa opp i protest

TV2 fortalte om Kari Bue, som sa opp jobben sin i protest etter 17 år. Hun hadde ikke ønske om å slutte, men pålegg om mer helgejobbing og endringer i turnus gjorde valget enkelt. Nyheten om at sykepleierne likevel ikke skal jobbe flere helger, synes hun er gledelig og en stor lettelse for dem som er igjen på sykehuset.

– Jeg er trist og lei meg for at det måtte gå så langt at så mange av oss følte at den eneste løsningen var å slutte, men flott at vi har vunnet igjennom hos ledelsen, sier hun til TV2 i dag.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.