fbpx Enige om ny turnus Hopp til hovedinnhold

Enige om ny turnus

I går ble NSF og ledelsen ved Ahus enige om ny turnusavtale ved intensivavdelingen.

I går møttes NSF og ledelsen for å gjøre et siste forsøk på å bli enige om en gjennomsnittsberegning av turnusen ved intensivseksjonen. Det klarte de.

Tidligere har tillitsvalgte gått ut og sagt at styret ikke forstår alvoret i situasjonen.


Krevende

- Det har vært en lang og krevende prosess for tillitsvalgte ved intensivseksjonen for å bli enige om en turnus som kan aksepteres. Det har vært mange udekkede vakter underveis og etablerte turnusprinsipper har vært utfordret fra arbeidsgiver, skriver foretakstillitsvalgt ved Ahus, Kai Øivind Brenden, i en pressemelding.

NSF tillitsvalgte Stein Teppen og Berit Langset sier de er lettet.


Fortsatt krevende

Både Teppen og Langset frykter imidlertid at de samme utfordringene kan dukke opp igjen når det skal forhandles om neste turnusperiode.

Hovedtillitsvalgte melder at de har vært kritiske til både prosessen og kommunikasjonen fra arbeidsgiver underveis.

- Det forventes at slike prosesser i fremtiden løses på en mer smidig og respektfull måte, skriver Brenden og viser blant annet til at ledelsen i media la skylden på NSF for at det ikke ble noen avtale.


(U)enige

Selv om pratene fremdeles er uenige på flere områder, er NSF og ledelsen nå enige om følgende premisser:

* Det kan driftes inntil åtte intensivsenger, med en minimumsbemanning på 10 intensivsykepleiere/sykepleiere per vakt. Ved større pasienttilgang trer eksisterende retningslinjer i kraft, som tilsier at ytterligere senger kan åpnes ved innleie av sykepleiere/intensivsykepleiere eller pasientene kan flyttes til andre enheter eller andre sykehus.

- Dette er en mindre bemanning enn partene er enige om i dag, og dette må derfor følges opp særskilt i det kommende ressursstyringsprosjektet, ifølge Brenden.


Protokolltilførsel 

I forhandlingene hadde NSF følgende protokolltilførsel:

* Det er forventet at arbeidsgiver presenterer en plan for hvordan man skal sikre en bemanning som står i forhold til det antall sengeplasser avdelingen over tid har erfart at det er behov for. Dette vil naturligvis også bli en del av prosjekt ressursstyring. NSF forventer å være tett involvert i hele ressursstyringsprosessen.

* NSF har videre klare forventninger til at ledelsen og tillitsvalgte i samarbeid utarbeider og iverksetter tiltak for å beholde og rekruttere intensivsykepleiere i seksjonen og kartlegge arbeidsmiljøutfordringer i seksjonen.

* Det stilles forventninger til at seksjonsledelsen har de fullmakter som er nødvendig for å iverksette nødvendige tiltak. Det er videre en klar forventing at seksjonsledelsen tildeles fullmakter for å planlegge og forhandle turnusplaner.

* Partene erkjenner at bemanningsplanen med dette innebærer en reduksjon i sykepleiebemanning fra 1,35 til 1,25 i helger. Dette er ikke en bærekraftig utvikling og må spesielt behandles i ressursstyringsprosjektet.

Les mer om saken

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse