fbpx Ingen dialog på Ahus Hopp til hovedinnhold

Ingen dialog på Ahus

Ledelsen ved Akershus universitetssykehus (Ahus) viker ikke en tomme i den opphetede konflikten med sykepleierne om ekstra helgejobbing.

Møtet mellom Norsk Sykepleierforbund (NSF) og ledelsen ved Ahus i går bidro ikke til noen løsning etter at sykehusledelsen har foreslått å pålegge sykepleierne inntil tre ekstra jobbehelger i året eller innføre 12,5 timers vaktlengde.

 

Svært uheldig

– Partene står der de står. Vi klarte ikke å komme til noen enighet. Det er heller ikke avtalt noen ny dialog i saken, opplyser Kai Øivind Brenden, foretakstillitsvalgt for sykepleierne ved Ahus til Romerikes Blad.

Han lar seg opprøre av det han mener er et fullstendig manglende ønske om dialog fra sykehusdirektør Hulda Gunnlaugsdottir og hennes lederteam.

– Dette er svært uheldig. Våre medlemmer har gitt tydelig uttrykk for hva de tenker om vedtaket. Når ledelsen går helt på tvers av det vi mener er smart, så blir det særdeles krevende for NSF å bidra til positive løsninger på andre områder, sier Brenden.

Les: Hver tredje helg er nok!

– Vi som organisasjon må gjøre våre vurderinger av hvordan vi skal møte en driftssituasjon der sykepleierne får enda høyere vaktbelastning og enda høyere arbeidsbelastning enn de har fra før. Vi har allerede strukket oss langt, men heller ikke sykepleierne har utømmelig energi. Vi kan ikke fortsette å strekke oss, sier Brenden.

 

Vil fortsette som planlagt

Ahus-direktør Hulda Gunnlaugsdottir sier at arbeidet med nye vaktplaner vil fortsette som planlagt.

– Jeg ønsker en ny dialog med NSF. Dette er krevende for alle parter, sier Gunnlaugsdottir.

Ahus-direktøren mener nye turnusordninger og bemanningsplaner, sammen med flere heltidsansatte, er det som må til for at sykehuset skal nå målsettingene om økt pasientsikkerhet, bedre arbeidsmiljø, færre brudd på arbeidsmiljøloven og bedre styring av økonomien.

– De turnusene vi har i dag er nesten umulig å forene med disse kravene. Andre sykehus dekker helgevaktene med deltidsansatte, vi har ikke gjort dette. Alle stillinger som vi nå lyser ut er fulltidsstillinger, sier Gunnlaugsdottir til Romerikets Blad.

 

Les: Ahus pålegger sykepleierne ekstra helgevakter

Følg NSF Ahus på Facebook

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse