fbpx Sykepleiere assisterer under robot-operasjoner Hopp til hovedinnhold

Sykepleiere assisterer under robot-operasjoner

Operasjonssykepleiere ved Oslo universitetssykehus (OUS) er de første i Norge til å assistere kirurgen under operasjoner utført med robot.

Operasjonssykepleierne på Radiumhospitalet har fått opplæring i å bli ”first assistent” ved robotassisterte kikkhullsoperasjoner av prostata. Roboten er firearmet og fjernstyres av hovedkirurgen. Pasienter med prostatakreft er den største pasientgruppen som tilbys behandling.

Opplæringen foregår i samarbeid med hovedkirurg og assistentlege som underviser operasjonssykepleieren i assistentrollen under operasjon.

 

Dedikert team

– Vi er opptatt av faglig forsvarlighet, og ingen assisterer alene før både operasjonssykepleieren selv og hovedkirurgen mener hun er klar, sier operasjonssykepleier Elin Bruvold Dinneen.

Hun og tre andre operasjonssykepleiere har til nå fått opplæring i rollen som ”first assistent”.

Kirurg Bjørn Brennhovd er veldig fornøyd med prosjektet.

– Operasjonssykepleierne bidrar til et mer stabilt operasjonsteam med færre endringer i teamets sammensetning. Og det er bedre for pasienten med et drillet personell som gjør det samme hele tiden, sier Brennhovd.

 

Godt læringsmiljø

– Å utvide kunnskapsnivået, få mer erfaring og nye utfordringer skaper godt læringsmiljø og holder motivasjonen oppe, sier Elin Bruvold Dinneen.

Radiumhospitalet og Aker sykehus var de første i Norge som startet med robotassisterte operasjoner i 2004. Oslo universitetssykehus har nå tre da roboter i drift.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse