fbpx Fagforbundet tapte i Rikslønnsnemnda Hopp til hovedinnhold

Fagforbundet tapte i Rikslønnsnemnda

Fagforbundet tapte i Rikslønnsnemnda da den fredag behandlet sykehjemsstreiken som ble avsluttet med tvungen lønnsnemnd 19. september.

– Vi reagerer kraftig på denne kjennelsen, sier Kjellfrid Blakstad, som har ledet Fagforbundets delegasjon i forhandlingene med NHO Service.

Lønnsoppgjøret mellom Fagforbundet og NHO Service endte i streik 22. august. På det meste var 173 pleiere i streik. Etter fire uker grep regjeringen inn med tvungen lønnsnemnd – dagen før 1 400 medlemmer av Fagforbundet i Oslo skulle gå ut i sympatistreik.

 

Les: Alt om sykehjemsstreiken

 

Ikke økte minstesatser

I kjennelsen gir Rikslønnsnemnda en generell lønnsøkning på 2,7 prosent, men ingen økning av minstelønnssatsene. Fagforbundet fikk heller ikke gehør for kravet om at ansatte i private, kommersielle sykehjem skal ha de samme pensjonsbetingelsene som i offentlige sykehjem, det vil si en ytelsesbasert ordning med 66 prosent av sluttlønn.

Pensjon var ikke et tema i Rikslønnsnemndas kjennelse.

– Med denne kjennelsen har Rikslønnsnemnda tatt et klart parti for arbeidsgiver, og legger ansvaret på oss for at vi ikke fikk en forhandlings- eller meklingsløsning, sier Kjellfrid Blakstad.

 

Stilte ultimatum

– Fagforbundet valgte som strategi å stille ultimatum om å tariffeste pensjon for sine medlemmer – et krav de på forhånd måtte forstå ikke ville bli innfridd. Rikslønnsnemnda framhever at Fagforbundet må ta ansvar for at sluttresultatet nå blir som det blir etter at de fulgte en slik strategi i årets oppgjør. Dette er en sterk merknad fra nemnda, sier administrerende direktør Petter Furulund i NHO Service.

 

Les: Rikslønnsnemndas kjennelse

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse