fbpx - Svært alvorlig Hopp til hovedinnhold

- Svært alvorlig

Riksrevisjonen krever at Helsedirektoratet klarer å levere et reviderbart regnskap for 2012, sier Jens Gunvaldsen (foran).

Riksrevisjonen gir klar beskjed: Helsedirektoratet må levere reviderbart regnskap for 2012.

At Helsedirektoratet ikke har fått godkjent regnskap tre år på rad, er svært alvorlig, sier Jens Gunvaldsen i Riksrevisjonen.

- Det har vi også gitt tydelig uttrykk for. Riksrevisjonens merknad til Helsedirektoratet er, til oss å være, svært tydelig på det, sier han.


Ikke første gang

Helsedirektoratet har ved flere anledninger fått merknader fra Riksrevisjonen. I en tidligere sak var også Stortinget kontroll- og konstitusjonskomité inne i bildet. Det fikk likevel ingen konsekvenser for Helsedirektoratet.

 

- Betyr det at Helsedirektoratet kan gjøre som de vil uten at det får konsekvenser?

- Det er det Stortinget og kontroll- og konstitusjonskomiteen som avgjør. Vi leverer vår rapport så må politikerne bestemme hva som skjer videre. Jeg oppfatter kontroll- og konstitusjonskomiteen som en svært aktiv komité som har mange saker å jobbe med. Det er opp til dem å avgjøre hvordan de vil gå inn i den enkelte sak, det må du eventuelt høre med dem om, råder Gunvaldsen.


Må få det til

- Dere skriver at dere forventer at Helsedirektoratet leverer et reviderbart regnskap for 2012. Hva om de ikke klarer det?

- Det må de klare, sier han.

Gunvaldsen legger til at hans inntrykk er at Helsedirektoratet tar dette alvorlig.

- Jeg vil også si at HELFO har gjort mye bra når det gjelder å få på plass nye systemer, men at de sliter med å få til samspill med de "gamle" systemene, sier Gunvaldsen.

Les også: - Håper regnskapet blir godkjent for 2012

Les også: Helsedirektoratet en versting

Les også: 100 millioner på avveie

Les også: - Kunne aldri skjedd i privat sektor

Les også: 100 millioner fremdeles på avveie