fbpx – Planla dårlig, skyldte på de ansatte Hopp til hovedinnhold

– Planla dårlig, skyldte på de ansatte

– Det verste var at kursen ikke ble justert underveis, sier OUS-tillitsvalgt Merete Norheim Morken. Hun er ikke overrasket over Riksrevisjonens slakt av OUS-omstillingen.

Sykepleier-tillitsvalgt Merete Norheim Morken er ikke overrasket over Riksrevisjonen harde kritikk av hvordan Helse Sør-Øst og Helsedepartementet har håndtert omstillingen ved Oslos universitetssykehus (OUS).

 

– Urealistisk
– Nei, innholdet i rapporten fra Riksrevisjonen var ikke uventet, sier Morken, som er foretakstillitsvalgt for sykepleierne på OUS.

Landets største sykehus har rundt 20 000 ansatte. Om lag 6 000 av dem er sykepleiere.

– Prosessen var dårlig planlagt og det har vært urealistiske forventninger til å spare penger raskt. Det har både Norsk Sykepleierforbund og andre organisasjoner påpekt over lang tid.

 

Vil gjennomføre skikkelig
Morken synes det verste er at Helse Sør-Øst og Helsedepartementet ikke har klart å justere kursen når problemene har dukket opp.

– I stedet har de skjøvet dette nedover på de ansatte, som er blitt beskyldt for å være lite endringsvillige, sier hun.

Omstillingen må uansett gå sin gang:

– Det er nå viktig at rapporten brukes konstruktivt og at det legges til rette for at vi kan gjennomføre omstillingen på en skikkelig måte, sier Morken.

 

 - Fortsatt endringsvillige
–  Er Riksrevisjonens rapport en oppreisning for dere tillitsvalgtes arbeid?

– Jeg vil jo si det. Mange utenfor sykehuset har nok oppfattet oss som vanskelige.

– Hva konkret bør skje i omstillnigen nå?

– Vi trenger forståelse for at omstillinger krever tid og penger. Nå må vi få realistiske rammer, sånn at vi kan konsentrere oss om å gi et godt pasienttilbud og en god arbeidsplass for de ansatte.For å lykkes med dette må vi ha ro rundt omstillingen. Vi må nå finne frem til de gode tiltakene som vil gi bedre kvalitet og økonomi.

 

– Er sykepleierne blitt mindre endringsvillige etter alle påkjenningene?

– Klart det tar på med alle endringsprosessene. Men jeg opplever fremdeles sykepleierne som veldig endringsvillige. Nå må de erfare at ledelsen er tydelig og involverer dem godt i prosessen, sier Merete Norheim Morken.

Det har vært urealistiske forventninger til å spare penger raskt.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse