fbpx Ny pris til Smartprisvinner? Hopp til hovedinnhold

Ny pris til Smartprisvinner?

Sykepleier og fjorårets vinner av Smartprisen som årets nyskaper, Annette Skeie Jakobsen, er en av kandidatene til årets Ehelsepris som deles ut på konferansen Computerworld Healthworld 2012 seinere i dag.

Annette Skeie Jackbsen er nominert til Ehelseprisen for å ha utviklet et system som via smarttelefon varsler dersom diabetespasienter får føling. Hun fikk ideen da hennes mann fikk diagnosen diabetes 1.

– Det var et sjokk. Hvert år dør mange i sin egen seng av føling. Min mann reiser mye alene, og jeg tenkte det ville være en trygghet om jeg kunne få et varsel dersom han ikke slo av mobilvekkingen på morgenen, forteller Annette Skeie Jacobsen.

 

Les: Laget app for livet

 

Tryggere liv

SmartCare AS  og DiabetesGuard ble etablert i 2011 og eies og ledes av Annette Skeie Jakobsen. DiabetesGuard er en skreddersydd programvare til smarttelefoner som er koblet opp mot en 24-timers døgnbemannet overvåkningstjeneste. Ved utløst alarm ringer alarmsystemet først opp brukers oppnevnte pårørende, deretter mottar pårørende som svarer på oppringingen en GPS-posisjon og brukeres forhåndsdefinerte nødmelding.  

– Hele tanken bak DiabetesGuard er at det skal gi et tryggere liv og bedre livskvalitet for personer med diabetes og deres pårørende, sier Skeie Jakobsen.

Diabetespasienter unngår ofte situasjoner med økt risiko for føling og følingskonsekvenser, noe som vil være med på å gi en dårligere livskvalitet for mange.

– Med DiabetesGuard lastet ned på smarttelefonen og abonnement med SmartCare kan diabetespasienten som eksempelvis drar på joggetur alene legge inn en automatisk varsling via oppringing og sms til pårørende dersom han skulle stoppe opp med føling underveis. Koblet opp mot en GPS vil pårørende kunne følge vedkommendes bevegelser. De vil også kunne se hvem av de pårørende som tar affære, forteller Skeie Jakobsen.

 

Driftig sykepleier

Som sykepleierstudent var hun med på å ta initiativet til foreningen Livsglede for eldre i 2005. I dag har stiftelse 130 avdelinger i Norge. Tidligere i år mottok hun Smartprisen 2011 som årets nyskaper. Prisen på 75 000 kroner deles ut av Sykepleien og KS. I forrige måned vant hun Rosing-prisen fra Den norske dataforening for den mest kreative og nyttige it-løsningen i Norge i 2012.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse