fbpx – Støttekontakt ingen sykepleieoppgave Hopp til hovedinnhold

– Støttekontakt ingen sykepleieoppgave

Høgskolen i Nord-Trøndelag (Hint) vil fortsatt bruke sykepleierstudenter som støttekontakter. Leder av NSF Student reagerer med vantro.

– Dette er ikke i tråd med den nasonale rammeplanen for sykepleierutdanninga, og vil helt klart senke kvaliteten på utdanninga, sier studentleder Kine Bentzen i Norsk Sykepleierforbund.

Rammeplanen beskriver grunnlaget for sykepleiernes autorisasjon og skal sikre et felles kunnskapsgrunnlag blant sykepleierne.

 

Permanent ordning

Høgskolen i Nord-Trøndelag har fått prosjektmidler for å forme rammene rundt det de ønsker skal være et permanent samarbeid med Namsos kommune, hvor sykepleierstudenter som egentlig skulle hatt praksis innenfor psykisk helsearbeid, isteden blir støttekontakter for en bruker gjennom et helt år.

 

Les: 1024211/praksisveiledning-over-telefon"> Praksisveiledning over telefon

 

Bentzen mener at det å være støttekontakt ikke gir noen innsikt i hvordan det vil være å arbeide innenfor psykisk helsevern.

– Å være støttekontakt er ikke en sykepleieroppgave. Støttekontaktordninger er sosiale tjenester kommunene tilbyr, og ikke en arena for sykepleierstudenter, sier hun.

 

Klag på ordninga

– Hva bør studentene gjøre?

– De bør klage på praksisordningen, og forlange praksisplasser som gir dem faglige utfordringer og handlingskompetanse til å møte alle typer pasientgrupper der sykepleiere er naturlige aktører. De må kreve å få den utdanninga de fortjener, og faget fortjener. Det handler om å vise respekt for yrket, og å gjøre faget sterkere, sier studentleder Kine Bentzen.

Studentene har ikke ønsket å kommentere saken. Men etter hva Namdalsavisa erfarer skal det være stor misnøye med ordninga.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse