fbpx - Pasienter skal føle seg trygge Hopp til hovedinnhold

- Pasienter skal føle seg trygge

Foretakstillitsvalgt ved Oslo universitetssykehus, Merete Norheim Morken, forventer at Helse Sør-Øst bidrar der de kan for å få ryddet opp i avvik og lovbrudd.

Tidligere denne uken kom revisjonsrapporten som avdekket svikt, manglende styring og i noen tilfeller lovbrudd ved alle helseforetakene i Helse Sør-Øst.

Les også: Ny refs til Helse Sør Øst


Overrasket

- Vi har fått mange bekymringer fra våre medlemmer knyttet til blant annet sammenslåingen av de pasientadministrative systemene i OUS. At det sviktet her var derfor ikke helt nytt for meg. At avvikene var så omfattende og med så store konsekvenser som det her avdekkes, var alikevel overaskende og helt uakseptabelt. Pasienter skal føle seg trygge på at behandlingsbehov og rettigheter ivaretas i sykehuset, sier Merete Norheim Morken


Tas på alvor

- Er du overbevist om at Helse Sør-Øst vil klare å ordne opp?

- OUS har satt igang et eget prosjekt som tar tak i dette og jeg opplever at dette blir tatt på stort alvor hos oss. Jeg forventer at HSØ bidrar der de kan til at vi kan få ryddet opp i dette på en god måte, blant annet gjennom finansiering av felles IT-systemer.

Les hele rapporten

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse