fbpx NSF Student: – Hold hodet klart på sosiale medier! Hopp til hovedinnhold

NSF Student: – Hold hodet klart på sosiale medier!

- Praksisperiodene er mest problematiske når det gjelder hva en sykepleierstudent kan og ikke kan dele på sosiale medier, sierer Kine Bentzen, leder i NSF Student.

Les også: La ut bilder av hjemmeøvelse - fikk trøbbel med skolen

– De nye retningslinjene fra Helsedirektoratet er ryddige og dekkende for sykepleiere som er i jobb. Men de tar ikke opp i seg problemstillinger studenter kan komme opp i, sier hun.

NSF Student kommer derfor til å utarbeide en egen veileder for studenter og bruk av sosiale medier i løpet av året.

- Har lov til å diskutere

Erfaringsmessig er det nettopp praksisperiodene som er problematiske når det gjelder bruk av sosiale medier, forteller Bentzen.

– Vi får mange henvendelser om hva skolene kan og ikke kan gjøre etter at studenter har lagt ut bilder eller kommentert ting de har opplevd eller sett under praksis. Studenter har selvsagt sin ytringsfrihet. Vi mener de skal ha lov til å fortelle og diskutere sin studenthverdag, så lenge de holder hodet klart og husker taushetsplikten. Det kan imidlertid være greit å tenke at alt som er lov, ikke nødvendigvis er så lurt å legge ut på sosiale medier, sier hun.


Tapt arbeidsinntekt

– Det er viktig å komme med en veilder – vi får mange henvendelser på dette, og vi ser også at det har vært utslag av maktmisbruk hvor skoleledelsen overkjører enkeltstudenter, nettopp fordi det mangler kjøreregler. For en student kan det være en økonomisk stor byrde å måtte gå i forskjøvet løp, med opp til ett års tapt arbeidsinntekt og ekstra studielån.

De mener at også skolene vil ha nytte av en veileder. Dersom det viser seg at de har handlet feil og påført en student store ekstrautgifter, kan det blir dyrt for skolen om et motkrav skulle komme.

– NSF Student kan ikke lage nye regler, men vi kan gjøre oppmerksom på hva som faktisk er lov og ikke i grenseoppgangene mellom ytringsfrihet og taushetsplikt, sier Bentzen

0 Kommentarer

Submitted comments are quality assured before publication. Quality assurance takes place during regular working hours.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse