fbpx Grunnløse påstander om plagiat Hopp til hovedinnhold

Grunnløse påstander om plagiat

Plagiatbeskyldningene mot rektor er grunnløse, konkluderer styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

- Jeg er glad, men ikke overrasket, sier rektor  Kari Toverud Jensen.

På et møte forrgje uke vedtok styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) at plagiatbeskyldningene mot rektor Kari Toverud Jensen er grunnløse.

Styret støttet seg på uttalelser fra to eksterne sakkyndige og ett uavhengig utvalg. Alle kom fram til samme konklusjon.

- Jeg er glad, men ikke overrasket, sier rektor Kari Toverud Jensen til Sykepleien.

Høgskolen sier i en pressemelding at saken er avsluttet for deres del.

Les også: Beskyldt for idé-tyveri


To år tilbake

Konflikten om forskningsprosjektet "I-care" begynte våren 2010. I oktober samme år besluttet Toverud Jensen, som da var dekan ved avdeling for sykepleieutdanning, å kaste en doktorgradsstipendiat ut av prosjektet, mot stipendiatens egen vilje.

Prosjektet var finansiert av Forskningsrådet. Stipendiaten hevdet at hun forfattet prosjektbeskrivelsen som var grunnlaget for forskningsprosjektet, og at det derfor var et brudd på forskningsetikken å ta henne ut.

Les også: Avviser beskyldninger om plagiat


Besluttning

Forskningsetisk utvalg på Universitetet i Oslo har fungert som setteutvalg for HiOA.

– Det spiller ingen rolle hvem som har forfattet prosjektbeskrivelsen, det som spiller en rolle er hvem som står som prosjektleder og prosjektansvarlig, sier leder av utvalget, teologiprofessor Svein Aage Christoffersen til Universitas.


Rapport

- Kan det skje noe mer med denne saken, eller er den nå helt avsluttet?

- Vi oversender en rapport til Nasjonalt utvalg for gransking av redelighet i forskning, sier Høgskoledirektør, Ann Elisabeth Wedø til Sykepleien.

- Har HiOA lært noe av denne saken, og vil dere eventuelt håndtere fremtidige saker annerledes?

- Vi har alltid noe å lære, og vil evaluere prosessen og gå gjennom våre rutiner for behandling av slike saker. Vi er en ung organisasjon som har eksistert i overkant av ett år og er fortsatt i prosess med å utvikle felles løsninger. Vi har fokus på å drive et kontinuerlig forbedringsarbeid, og tydeliggjøre rollefordelingen mellom avdelinger og nivå i høgskolen, sier Wedø.


Personalsak

Medisinprofessor Ole-Jan Iversen fra NTNU har fungert som settedekan. Han konkluderer i følge Universitas at dette ikke er en konflikt om forskningsetikk, men en personalsak.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse