fbpx Streiken stoppet av tvungen lønnsnemnd Hopp til hovedinnhold

Streiken stoppet av tvungen lønnsnemnd

Streiken i private, kommersielle sykehjem stoppet med tvungen lønnsnemnd etter fire uke.

Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm kalte i går kveld sammen partene i konflikten mellom Fagforbundet og NHO Service for å meddele at regjeringen stopper streiken med tvungen lønnsnemnd. Begrunnelsen er at det er fare for liv og helse.

– Det er beklagelig at regjeringen er nødt til å gripe inn med tvungen lønnsnemnd, sier Kjellfrid Blakstad, leder av Fagforbundets delegasjon i forhandlingene med NHO Service.

Det er ikke Fagforbundet som truer liv og helse, men NHO Service og de private, kommersielle eierne av sykehjemmene. Bemanningen på disse sykehjemmene er så lav, at det er vanskelig å ta folk ut i en lovlig streik uten at det blir fare for liv og helse, mener Blakstad.

 

Streiket for lik pensjon

Den som har en arbeidsgiver som er organisert i NHO Service, har ikke tariffestet pensjon.

Regnestykker Fagforbundet har utført viser at to personer med tretti års opptjening, samme lønn og samme stillingsprosent, risikerer å få svært ulik pensjon. Den eneste forskjellen er om sykehjemmet der de jobber eies av det offentlige eller av en privat aktør.

Fagforbundet håper at både regjeringen og folk flest forstår at pensjonskrav helt naturlig hører hjemme i tarifforhandlinger, og at kravet til de streikende er berettiget.

– Dette er en rettferdig kamp, som viser at skattepenger, slik det er i dag, går til eiere som sikrer seg større og større overskudd, på bekostning av lavløntes lønn og pensjon, sier Kjellfrid Blakstad.

 

Les: Opptrapping av streiken

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse