fbpx Marta Larsen 100 år Hopp til hovedinnhold

Marta Larsen 100 år

I går var det stor feiring på Nordseterhjemmet i Oslo. Marta Larsen fylte 100 år. I 67 av dem har hun vært medlem i NSF.

 

12. september var det stor feiring. Venner, kjente og familie møtte opp for å feire jubilanten Marta Larsen på Nordseterhjemmet. Østlandssendingen og NSFs forbundsleder Eli Gunhild By stod også på gjestelisten.


I resepsjonen stod to fra NSFs kommunikasjonsavdeling. De ventet på at forbundslederen skulle ankomme festen.

- Det er vel ikke ofte dere har 100-års feiring her? spurte Kristin Henriksen fra kommunikasjonsavdelingen damen i resepsjonen.

- Joda, vi har to denne uken, lød svaret.


Snitter og marsjipankake

- Kjære Marta, det er utrolig morsomt å få være med på feiringen din, sa By, etter at alle gjestene og jubilanten selv hadde satt seg til bords.

Også NRK Østlandssendingen var på plass.

 
 
 

Høye smørbrød og en marsipankake med skrifte "Marta 100 år" ble satt på bordet. Det var niese Berit Eliassen som hadde organisert feiringen.

- Hun er også min gudmor, sa Eliassen.

Marta Larsen har ikke egne barn. Hun giftet seg aldri. Da hun begynte i sykepleien var det fremdeles slik at gifte kvinner måtte slutte i yrket.


Ser litt dårlig

100-års jubilanten ble presentert for sine gjester. Hun ser og hører litt dårlig, så hun har fått en type høreapparat som gjør at niesen kunne snakke inn i en mikrofon og fortelle hvem som hadde kommet, og hvor de satt rundt bordet.

Eli Gunhild By reiste seg for å holde tale som var en jubilant verdig. Underveis kom Marta Larsen med små kommentarer.

- Da jeg begynte, tjente vi 1 000 kroner året. Hvor mye tjener de i dag? spurte Marta Larsen forbundslederen.

- Vi tjener nok mer i dag. Nå har vi fått en lønn det går an å leve av, svarte By, og la til at det ikke er slik som i hennes tid, da sykepleierne jobbet 12 timers vakter.

- I dag er det slik at over halvparten av medlemmene i NSF jobber i halve stillinger.

- Hvorfor det? spurte Marta Larsen.

Tilhørerne rundt bordet lo.

Forbundslederen sa at hun kom rett fra et møte med forhandlingsmotparten Spekter og ar svaret på spørsmålet er vanskelig, men at de er enige om å diskutere saken og forhåpentligvis bli enige om noen tiltak som kan gi flere hele stillinger.


Velkommen til operaen

Eli Gunhild By benyttet også anledningen til å gjenta invitasjonen til å bli med på NSF sin 100-årsfeiring i operaen 24. september.

- Dronning Sonja kommer også, sa By.

- Har jeg vært sammen med henne før tro? kommenterte Marta Larsen og utløste masse godlynt latter og applaus rundt bordet.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse