fbpx Sommerturnus bekymrer Hopp til hovedinnhold

Sommerturnus bekymrer

Hovedtillitsvalgte ved Stavanger Universitetssykehus (SUS) har sendt bekymringsmelding til Arbeidstilsynet. Sommerturnusen har 1200 hull som må fylles.

Stavanger Universitetssjukehus sliter med å fylle over 1200 ledige vakter, men Arbeidstilsynet kan ikke gjøre noe med situasjonen.

- Vi kan ikke stoppe eller forby en sommerturnus dersom den ikke bryter med lovverket, sier jurist Bjørg Roska i Arbeidstilsynet til Aftenbladet.


Sjekke etter sommeren

Etter sommeren vil Arbeidstilsynet vurdere om de skal be om å få alle arbeidstidslistene fra SUS for å sjekke om det har vært brudd på arbeidstidsbestemmelsene.

Arbeidstilsynet har hatt møte med de tillitsvalgte og prøvd å finne ut hvor stor prosentandel av den totale arbeidsstyrken som mangler.

- Det har vi foreløpig ikke fått svar på. Vi fikk tips om hvilke avdelinger som er spesielt utsatte, sier Roska til Aftenbladet.


Pålagt overtid

I følge lovverket kan Arbeidsgiver pålegge overtid maks ti timer i løpet av sju dager, 25 timer i fire sammenhengende uker og 200 timer innenfor en periode på 52 uker. 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse