fbpx NSF støtter ikke deltidsforslag Hopp til hovedinnhold

NSF støtter ikke deltidsforslag

Hvis KrF får det som de vil kan småbarnsforeldre få opptil 5.700 kroner i måneden hvis de jobber deltid. NSF støtter ikke forslaget.

Forslaget til KrF går ut på at dersom far eller mor går ned 20 prosent i stilling, skal staten dekke halvparten av lønnstapet.

KrFs nestleder Dagrun Eriksen sa til NRK før helgen at hun tror mange småbarnsforeldre har behov for å jobbe mindre. Ifølge henne vil prislappen på forslaget ligge på en drøy milliard dersom 10 prosent av småbarnsforeldrene benytter seg av det.


Mindre deltid

NSF har i mange år jobbet for å få bukt med ufrivillig deltid. Landets helseforetak har også fått beskjed om å redfusere ufrivillig deltid med 20 prosent.

- NSF vil ikke omfavne dette forslaget, sier NSFs forbundsleder, Eli Gunhild by.

Hun viser til NSFs landsmøte i fjor høst hvor det ble fattet flere vedtak rundt deltid.

- Skal vi få ned antall deltidsstillinger må vi ta utgangspunkt i at kvinner må stimuleres i ytterligere grad til å være økonomisk uavhenige. Vi har blant annet de siste årene fått en pensjonsreform der vi har jobbet for at våre medlemmer skal komme bedre ut. I forhold til arbeidsmiljøet og pasientsikkerhet er det bedre med hele stillinger og samfunnsøkonomisk trenger Norge mer arbeidskraft også i forhold til skatteinntekter, sier hun.


Motsatt retning

I følge Eli Gunhild By, vil forslaget privatisere ansvaret.

- I tillegg vet vi at dette det med stor sannsynlighet være kvinner som benytter seg av denne muligheten. I forhold til likelønnsperspektivet er det å være borte fra jobb og å gå i deltidsstilling øker lønnsforskjellene og føre oss i motsatt retning. Dette var også likelønnskommisjonen klar på, sier hun.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse