fbpx Spesialsykepleierne forsvinner fra OUS Hopp til hovedinnhold

Spesialsykepleierne forsvinner fra OUS

Både leger og spesialsykepleiere forsvinner fra Oslo Universitetssykehus som følge av en belastende omstillingsprosess. NSF etterlyser tiltak uten at noe skjer.

Dagsavisen skrev før påske at flere enn ti leger i nøkkelposisjoner har sagt opp i protest mot sammenslåingen ved Oslo universitetssykehus (OUS). I Dagbladets oppfølging av saken ble det også hevdet at flere sykepleiere sier stopp på grunn av problemene med sammenslåingen.

Foretakstillitsvalgt for NSF ved OUS, Merete Norheim Morken, har ikke tall på hvor mange sykepleiere som har sluttet på grunn av sammenslåingen, men sier at de stadig får bekymringer fra sine tillitsvalgte om at de opplever at mange erfarne sykepleiere, og da spesielt på spesialsykepleiersiden, har sluttet som en følge av en belastende omstillingsprosess.

– OUS har kritisk mangel på spesialsykepleiere innenfor blant annet intensiv- og operasjon. Det er derfor bekymringsverdig at så mange fra denne gruppen velger å slutte. Her har NSF lenge påpekt at det må settes inn ekstraordinære tiltak uten at vi har opplevd at det har skjedd mye, sier hun.

OUS har kritisk mangel på spesialsykepleiere innenfor blant annet intensiv- og operasjon. Det er derfor bekymringsverdig at så mange fra denne gruppen velger å slutte.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse