fbpx Flere vil bli sykepleier Hopp til hovedinnhold

Flere vil bli sykepleier

I år er det 1485 flere studenter som kan tenke seg å bli sykepleier enn året før. – Fint med en økning. Det viser at studiet er populært og sikrer konkurranse om plassene, sier studentrådgiver Morten Kristoffersen i NSF.

 

Totalt er det 17 441 søkere til de 4321 planlagte plassene ved landets 44 sykepleierstudier.

 

– Det er fint med en økning, selv om den ikke er så stor prosentvis. Det viser at sykepleieryrket er populært. Men jeg vet ikke om økningen kan skyldes at det er et større ungdomskull. Uansett er det fint at søkingen ikke går ned, sier Morten Kristoffersen, studentrådgiver i Norsk Sykepleierforbund (NSF).

 

9010 av søkerne har sykepleierstudiet som sitt førstevalg. Det er 628 fler enn i 2011.

 

– Det betyr at over halvparten av de som virkelig vil, ikke kommer inn?

 

– Det er også veldig fint fordi det sikrer konkurranse om plassene. NSF vedtok jo på landsmøtet at vi ønsker spesielle studiekrav, utover generell studiekompetanse. Det har de gjort på lærerstudiene, og årets søkerøkning til læreryrkene viser at det ikke har ført til svekket interesse. Det noterer vi oss som positivt, sier Kristoffersen.

 

– Hvor mange faller fra underveis?

 

– For sykepleierstudiene er tallene moderate. Noe frafall skal man ha. Vi er heller bekymret for at såpass mange kommer igjennom. Finansieringsordningen er slik at studiestedene overbooker for å ende opp på planlagt antall studieplasser når studentene går ut fra tredje klasse. Dette er særlig et problem ved de store studiestedene i sentrale strøk, og vi er bekymret for at denne overbookingen kan gå ut over kvaliteten på undervisningen, sier Kristoffersen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse