fbpx Helsebiblioteket ble årets bibliotek Hopp til hovedinnhold

Helsebiblioteket ble årets bibliotek

For første gang har et heldigitalt bibliotek vunnet prisen.

Helsebiblioteket gir både befolkning og helsepersonell gratis tilgang til kvalitetssikrede kunnskapskilder. Det premierer Norsk bibliotekforening med prisen for årets bibliotek.

Pioner

Juryen begrunner tildelingen med at Helsebiblioteket på mange måter er et pionerprosjekt. Før Helsebiblioteket.no ble etablert var god tilgang til fagressurser som databaser, oppslagsverk og tidsskrifter svært avhengig av økonomi, og kun tilgjengelig for de store universitetssykehusene. Nå sikrer dette «nettbiblioteket» fri tilgang til nyttig og pålitelig kunnskap for hele Norges befolkning, bibliotek innen medisin og helsefag og hele helsesektoren, og bidrar til å dekke et stort informasjonsbehov, heter det i en pressemelding fra Norsk bibliotekforening.

I juryen satt blant andre Marianne Aasen, leder i leder kirke-, utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget og Jørgen Lorentzen, leder av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Ønsker flere brukere

– Jeg vil kalle det et demokratiseringsprosjekt, om jeg får være litt svulstig, sa Magne Nylenna til Sykepleien før jul.

Han mente bare det å bli nominert var en seier.

Samtidig benyttet han muligheten til å ønske enda flere sykepleiere velkommen som brukere. Særlig fra kommunehelsetjenesten.

– I denne tiden for samhandling vil jeg minne om at vi er til helsetjenesten på alle nivåer og på tvers av profesjoner, sa han.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse