fbpx Går KS i møte Hopp til hovedinnhold

Går KS i møte

Diskusjonen om når på døgnet utskrivningsklare pasienter kan overføres til kommunene, har skapt uro. Nå går departementet KS i møte.

KS mener pasienter i all hovedsak bør overføres på dagtid og på ukedager. Departementet mener dette bør kunne gjøres når som helst på døgnet, året rundt. Departemenet har også sagt at avtaler som gjøres mellom helseforetak og kommuner på dette området, ikke er juridisk bindende.

Disse avtalene er viktige for at samhandlingsreformen skal gå mest mulig knirkefritt.

Les også:Samhandlingsklar?


Skapt uro

Departementet har tatt signalene fra KS, og har svart i et brev med kopi til alle helseforetak og kommuner.

- Departemenet konstaterer at uenigheten har bidratt til usikkerhet i pågående avtaleprosesser mellom partene, noe som er svært uheldig for fremdriften av og gjennomføringen av samhandlingsreformen. Det er derfor viktig at progresjonen med inngåelse av lokale samarbeidsavtaler opprettholdes, står det i brevet fra HOD.


Blander seg ikke

Departementet sier videre at de ikke vil blande seg inn i avtaler som er inngått. I hvertfall ikke i 2012.

- På denne bakgrunn oppfordrer departementet til at avtaleprosessene videreføres slik at avtaler kan undertegnes, står det videre.

1. juli 2012 akal alle punktene i samarbeidsavtalene være inngått. Departementet skal da sjekke hvordan situasjonen ser ut.

- Hvis praksis viser seg å få følger for kostnadsfordelingen mellom kommuner og sykehus, vil vi vurdere eventuelle justeringer med virkning fra 2013, skriver HOD.

Les også:Samhandlingsklar?

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse