fbpx Ingen brems for OUS Hopp til hovedinnhold

Ingen brems for OUS

Opposisjonen på Stortinget har ønsket ny risikoanalyse av omstillingsprosessen ved Oslo universitetssykehus. Helseministeren mener det er unødvendig.

Det blir ikke noe hvileskjær for omstillingsprosessen ved Oslo universitetssykehus.

Tirsdag diskuterte Stortinget helse- og omsorgskomiteens forslag om å roe ned omstillingstempoet til man hadde større totaloversikt.

- Har helheten

Opposisjonen har foreslått at det gjøres en ny og helthetlig risikoanalyse av omstillingsprosessen, at det gjeninnføres stedlig ledelse ved OUS, og at det bevilges 10 milliarder kroner til IKT-systemer i sykehusene landet over.

Les også: Ikke uforsvarlig ...ennå

- Dette var et forsøk fra opposisjonen å strekke ut en hånd for å lette omstillingen, sa KrFs Dagfinn Høybråten. Han opplyste om at Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget vurderer om OUS-omstillingen bør bli en kontrollsak.
- Det bør det, mener Høybråten.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen avviste at det er behov for en mer overordnet risikoanalyse enn den hun får gjennom rapporteringer av risikoen fra styre og ledelse i helse Sør-Øst.

- Risikoanalyser er viktig for pasientsikkerheten. De fortløpende analysene jeg får er helhetlige, sa Strøm-Erichsen. Hun mener det må bli opp til ledelse og styre i OUS å ta stilling til om stedlig ledelse er en bedre måte å organisere driften på.
- Koordinerende stedlige ledere kan for eksempel være en måte å løse dette på, sa hun.

- Politisk garanti

Det kommer altså ingen hjelpende hånd fra Stortinget i denne omgangen.

- Jeg merker meg at helseministeren med dette utsteder en politisk garanti til Stortinget - om at ressursene er til stede, og at denne omstillingsprosessen er på rett vei, og vil nå rett mål til rett tid og på budsjett, sa Michael Tetzschner (H).

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse