fbpx Rettsforlik i suspensjonssaken Hopp til hovedinnhold

Rettsforlik i suspensjonssaken

Det ble i dag inngått rettsforlik mellom Kongsberg kommune og sykepleieren som ble midlertidig suspendert fra sin stilling i desember 2010.

Kommunen beklager den belastningen som suspensjonssaken har fått for sykepleieren.

Det var 13. desember i fjor den erfarne sykepleieren ansatt ved en institusjon i Kongsberg kommune intetanende og uten forvarsel fikk telefon fra sin seksjonsleder om at hun var midlertidig suspendert og ikke behøvde å stille på jobb.

 

Saken var tema i Sykepleien nr 9-2011 "Kommunen som aldri lærer".

  Les også:

Ble suspendert per telefon

Tar suspensjonssak til retten


I en felles pressemelding mellom Norsk Sykepleierforbund og Kongsberg kommune i dag, heter det blant annet at Kongsberg kommune "beklager den belastningen som suspensjonssaken har fått for sykepleieren som er organisert i Sykepleierforbundet". Videre er partene enige "om at saken nå er avsluttet".

 

Forlik i sju punkter

Følgende sju punkter er partene blitt enige om i rettsforliket mellom Kongsberg kommune og sykepleieren:

1. Kongsberg kommune beklager den belastningen som suspensjonssaken har fått for sykepleieren som er organisert i Sykepleierforbundet.

2. Kongsberg kommune beklager at det ble sendt ut pressemelding om suspensjonssaken før det var avholdt drøftelsesmøte i saken.

3. Partene er enige om at det ikke forelå grunnlag for suspensjon av Sykepleierforbundet sitt medlem på bakgrunn av de opplysninger som fremkom i møte 20. desember 2010. Kommunen beklager at suspensjonssaken ble iverksatt før det ble avholdt drøftelsemøte iht arbeidsmiljøloven § 15-1

4. Partene er enige om at saken nå er avsluttet, og partene ser fremover med forventning om et godt samarbeid.

5. Partene er enige om å sende ut en felles pressemelding med innhold i punktene 1til 7. Den skal sendes til media og legges ut på kommunens hjemmeside. Partene er enige om ikke å kommentere saken ytterligere overfor media.

6. Hver av partene bærer sine sakskostnader.

7. Partene begjærer saken hevet som forlikt. De frafaller også retten til å anke. Ethvert forhold vedrørende søksmålet og omstendighetene rundt dette er med dette oppe og avgjort.

 

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse