fbpx 300 000 til tidligere Adecco-sykepleier Hopp til hovedinnhold

300 000 til tidligere Adecco-sykepleier

Sykepleier Samir Kadiric får rundt 300 000 kroner i etterbetaling. Den tidligere Adecco-sykepleieren ved Ammerudlunden i Oslo har siden november 2008 ikke fått betalt overtid for rundt 2 000 timer. Han er en av flere tidligere Adecco-sykepleiere som nå får etterbetaling.

Sykepleiernes Hus var arena da konsernsjef Anders Øwre-Johnsen i bemanningsselskapet Adecco, Fagforbundets leder Jan Davidsen og forbundsleder Lisbeth Normann i Norsk Sykepleierforbund i dag, etter flere måneders forhandlinger, skrev under avtale om etterbetaling for ubetalt overtid for Adecco-ansatte ved sykehjem tidligere drevet av Adecco.

Konsernsjefen i Adecco ønsket i forbindelse med undertegnelsen av avtalen ikke å gå inn på hvor mange ansatte eller hvor stort samlet beløp det er snakk om.

Men det er snakk om mange personer og store beløp ifølge PricewaterhouseCoppers AS sin gjennomgang av timelister ved Ammerudlunden og Midtåsenhjemmet i juni.

 

Glad for løsning

- Alle medarbeidere skal få tarifflønn, og etterbetalt overtid og feriepenger de har krav på etter avtaleverket, sier Øwre-Johnsen. Han er glad for at skandalesaken for Adecco endelig har funnet en løsning som alle parter kunne akseptere.

- Dårlig samvittighet over å ha svindlet i utgangspunktet dårlig betalte helsearbeidere?

- Glad det er endelig er satt punktum for denne saken, og at vi har kommet fram til en løsning, gjentar konsernsjefen.

 

Advarsel til andre

Lisbeth Normann er også fornøyd med at partene endelig er kommet til enighet.

- Dette viser at det ikke lønner seg å bryte norsk lov og arbeidsavtaler. Jeg vil ikke spekulere i hvordan andre bemanningsselskaper driver, men håper de tar lærdom av denne saken. Og så er jeg selvsagt glad på vegne av alle de som nå endelig får tarifflønn og etterbetalt det de har krav på, sier Lisbeth Normann.

 

Fakta Adecco-saken

En av Norges største private sykehjemskjeder, Adecco Helse, innrømmet 17. februar 2011 å ha latt ansatte jobbe så lange vakter at det bryter med loven.

Saken gjaldt sykehjemmet Ammerudlunden i Oslo der ansatte skal ha jobbet 84 timer i uka uten overtidsbetaling og sovet i bomberommet. Lovbruddene ble avdekket etter at forholdene ble tatt opp av NSFs tillitsvalgt ved sykehjemmet.

21. februar innrømmet Adecco at interne granskinger hadde avdekket tilsvarende brudd på arbeidsmiljøloven ved de fire andre sykehjemmene selskapet driver.

22. februar sa Oslo kommune opp avtalen med Adecco Helse om drift av Ammerudlunden sykehjem.

Direktør Bård Kristiansen i Adecco Helse sa samme dag opp sin stilling etter å ha innrømmet at han har kjent til forholdene i lang tid.

25. februar politianmeldte Arbeidstilsynet Adecco Helse for grove brudd på arbeidsmiljøloven ved sykehjemmene Ammerudlunden og Midtåsenhjemmet i Oslo.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse