fbpx Møte mellom Spekter og NSF Hopp til hovedinnhold

Møte mellom Spekter og NSF

Spekter og Norsk Sykepleierforbund har hatt møte. Tema var Anne-Kari Brattens utsagn om at sykepleiere må jobbe mer, og gå mindre på cafe og Sats.

Det var i Dagsrevyen 6. april at viseadministrerende direktør i Spekter kom med følgende utfall mot sykepleierne:

- Jeg synes alle, kanskje særlig sykepleiere, må opp-prioritere verdien av arbeid. Skal vi få nok arbeidskraft i denne sektoren når eldrebølgen kommer så må folk jobbe mer. De må forstå at de må delta på denne dugnaden. Da kan verken sykepleiere eller andre bruke tiden de kunne stilt til rådighet for arbeidslivet på å sitte på cafe eller gå på Sats, da må vi delta i arbeidslivet.

 

Ba om møte

Blant mange av dem som reagerte var NSFs forbundsleder Lisbeth Normann.

I brev til Spekters styreleder Dag Mejdell skrev hun blant annet at "Etter Spekters siste utspill i Dagsrevyen, oppleves nå situasjonen og samarbeidsklimaet mellom Spekter og NSF og mellom NSF lokalt og helseforetakene som svært vanskelig."
- Som forbundsleder er jeg svært opptatt av å ha gode samarbeidsrelasjoner med vår arbeidsgiver, og ønsker derfor et møte med Spekters styreleder for å samtale rundt det som har blitt uttalt og sikre fortsatt gode samarbeidsrelasjoner, sier Lisbeth Normann.

På møtet som ble avholdt i går la partene fram sine syne, og ble enige om å fortsette samtalen.

 

Kraftige reaksjoner

Også blant sykepleierne har det kommet mange og kraftige reaksjoner.

- Helt utrolig provoserende, sier sykepleier May-Britt Sudmann til Bergens Tidende. I snart fire år har hun jobbet på Haukeland universitetssykehus, ved avdeling for gastro- og akuttkirurgi. Hun har en 75 prosents fast stilling, og må ta til takke med vikariater og ekstravakter for å kunne jobbe på heltid.

På avdelingen er flertallet i samme situasjon: De har deltidsstillinger, men vil jobbe fulltid. Det betyr ekstravakter og ugunstige arbeidstider. I tillegg gjør den usikre inntekten at mange har fått problemer når de skal ta opp boliglån, forteller hun.

 

Vil jobbe mer

Sykepleierne vil ha seg frabedt å bli kalt late. I Helse Midt-Norge ønsker en av tre som i dag jobber deltid større stillingsandel.

Det framgår av årets arbeidsmiljøundersøkelse i det regionale helseforetaket. Nær 12 000 av de 15 000 ansatte i helseforetakene i Midt-Norge deltok i arbeidsmiljøundersøkelsen som ble gjennomført i mars måned.

 

Les: - Kan ikke bruke tida på cafe og Sats


0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse