fbpx Kan gå mot ny sykepleierstreik Hopp til hovedinnhold

Kan gå mot ny sykepleierstreik

NHO Service og Norsk Sykepleierforbund (NSF) ble ikke enige under tvistemøtet som NHO innkalte til i går. NSF opprettholder streikevarselet og NHO Service har stevnet saken inn for Arbeidsretten.

- Vi aksepterer under forutsetning av at Arbeidsretten behandler tvistespørsmålet den 24. januar 2011 å utsette en eventuell streik til dom i saken foreligger, sier NSFs forbundsleder Lisbeth Normann.

I januar i fjor streiket NSFs medlemmer ved en rekke private sykehjem og omsorgsbedrifter i elleve dager for å få en tariffavtale på linje med den som gjelder for tilsvarende offentlige virksomheter. Streiken ble til slutt stoppet med tvungen lønnsnemnd, og NSF måtte slutte seg til tariffavtalen Fagforbundet hadde akseptert med NHO Service.

 

Nekter å forhandle

NSF har fremmet krav om forhandlinger om revisjon av tariffavtalen med NHO Service. Arbeidsgiverorganisasjonen har ikke ønsket å møte forbundet. NSF sendte derfor 12. januar i år ut varsel om plassoppsigelse i NHO Service-området

NHO Service svarte med å sende rettstvisten til Arbeidsretten, med begrunnelse i at Rikslønnsnemdas kjennelse etter streiken i fjor gjelder for 2010-2012.

NSF stiller seg uforstående til NHO sin tolkning av Rikslønnsnemndas vedtak, og viser til Rikslønnsnemndas slutning hvor det blant annet heter: "Pleie- og omsorgsoverenskomsten fastsettes som tariffavtale mellom NHO/NHO Service og NSF for tariffperioden 1. mai 2008 til 30. april 2010, med tillegg av minstelønn som fremsatt i tilbud 22. oktober 2009."

 

Rett til å forhandle

- Vi oppfatter dette som en klar rett for NSF til å forhandle for våre medlemmer i tariffperioden 2010-2012, sier Lisbeth Normann.

Sykepleierforbundet avviser at varsel om plassoppsigelse av 12. januar 2011 og eventuell arbeidskamp er tariffstridig og ulovelig.

NHO Service nekter å forhandle og stevner NSF inn for Arbeidsretten.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse