fbpx Hvem er best på e-helse? Hopp til hovedinnhold

Hvem er best på e-helse?

Bærums robotstøvsugere kjemper side om side med samhandlingsreformen om å bli årets e-helsebegivenhet.

Tiende november arrangeres Health World 2010, et seminar om digitalisering av helsevesenet. Her skal årets e-helsebegivenhet kåres. Det skal være en hendelse av stor symbolsk verdi, et nytt og epokegjørende produkt, et viktig resultat, eller en strategisk beslutning. Blant de 32 nominerte er det en robotstøvsuger, et hjemmesykehus for barn, Felleskatalogen for iPone og iPod Touch og Datatilsynts leder, Bjørn Erik Thon.

 

Elektroniske meldinger

Norsk Sykepleierforbund og KS sitt prosjekt Elin-k, er også blant kandidatene. For å forbedre informasjonsutveksling i kommunene, har prosjektgruppen i samarbeid med seks pilotkommuner testet og gjort ferdig standardiserte elektroniske meldinger. Disse meldingene skal sendes mellom legekontorene og pleie- og omsorgstjenesten.

Prosjektleder Sissel Skarsgaard synes det er kjempespennende at prosjektet er nominert.

—Det er mange sterke prosjekter med, og da er det ekstra kjekt at Elin-k er blant de nominerte, sier Skarsgaard.

 

Automatisk frikort

En av de andre kandidatene til utmerkelsen er det nye systemet for frikort. Tidligere måtte man selv samle og levere kviteringer til NAV. Nå slipper man det. Frikortet for helsetjenester blir nå sendt automatisk til dem som har krav på det. Siden ordningen begynte den 1.juni har 460 000 nordmenn fått frikort i postkassen. Slik sikres pasientenes rettigheter på en enkel måte.

 

Tilgang på tvers

Også forslaget til en forskrift om tilgang til helseopplysninger er nominert. Forskriften vil gjøre det enklere for helsepersonell å få tilgang til opplysninger i andre virksomheter via sitt eget pasientjournalsystem. Selv om forskriften ennå bare er til behandling i departementet, mener nominasjonskomiteen at den allerede har bidratt til økt informasjonstilgang. I år har det blant annet kommet tre endringer i helseregistreringsloven som skal sikre tilgang på tvers av virksomhetene.

 

Mange gode initiativ

Leder for arrangementskomiteen og redaktør i It-helse, Nard Schreurs håper seminaret kan bidra til å digitalisere norsk helsevesen. Selve kåringen blir en anledning til å diskutere hva som er bra og hva som er dårlig av nyskapningene som rører seg innen e-helse i Norge.

—Noen klager over at vi henger litt etter, men det foregår veldig mye bra i Norge. Det er også mange lokale initiativ som er svært gode, mener Schreurs.

 

Nominerer seg selv

Et av målene med kåringen er å inkludere flest mulig aktører. Derfor har komiteen valgt en jury med hele femten medlemmer. Disse medlemmene får selv nominere tre hendelser hver, i tillegg til at alle som vil kan sende inn forslag til hvem eller hva som bør nomineres.

Jurymedlemmene har også anledning til å nominere sine egne prosjekter. Blant annet er både Datatilsynet, KS, Helse Vest og Helse Sør-Øst representert i juryen, samtidig som de selv er med som kandidater til utmerkelsen.

 

Heder, ære og debatt

Schreurs tror ikke dette har noe å si for utfallet:

—Jeg ser ikke det store problemet. Hvis noen skulle velge sitt eget prosjekt, så tror jeg ikke det vil ha så mye å si når juryen har så mange medlemmer.

Vinneren blir belønnet med heder og ære, ikke med pengepremie. Kåringen blir først og fremst arrangert for å skape debatt og synliggjøre initiativene.

Ta en titt på de andre kandidatene her

Du kan bruke kommentarfeltet under denne artikkelen til å fremme din favoritt!

Det er mange sterke prosjekter med

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse