fbpx Ikke streik ved private sykehjem Hopp til hovedinnhold

Ikke streik ved private sykehjem

Fagforbundet og NHO Service ble i natt enige om ny tariffavtale i private sykehjem. Den varslede streiken ved 13 private sykehjem er dermed avverget.

Løsningen innebærer et generelt tillegg på én krone fra 1. mai og 50 øre fra 1. juli. Tilleggene for ubekvem arbeidstid på kvelder og netter økes med ni prosent.

Videre skal arbeidsgiver forskuttere sykelønn og foreldrepenger i opptil tre måneder, slik at de ansatte ikke blir avhengige av å vente på utbetalinger fra Nav slik det er i dag.

 

Nye minstelønnssatser

Minstelønnssatsene for ansatte uten særskilt krav til utdanning er 107,50 per time uten ansiennitet, 117,50 kroner etter to år, og 130 kroner i timen for fire års ansiennitet.

For stillinger med krav til fagbrev er de nye satsene 119,75, 129,75 og 142 kroner.

For sykepleiere er de nye satsene 150,22 kroner, 160,22 kroner og 170 kroner.

I tillegg skal det føres lokale forhandlinger på bedriftene.

 

Fornøyd

- Vi er veldig fornøyd med å få gjennomslag for våre krav om ansiennitetsstige og sykelønnsordning, slår Fagforbundets forhandlingsleder Kjellfrid Blakstad fast overfor frifagbevegelse.no.

Bestemmelsene om sykelønn og foreldrepenger innebærer at arbeidsgiver forskutterer dette i opptil tre måneder slik at de ansatte har en lønn å leve av hvis utbetalingene fra det offentlige skulle bli forsinket.

- I løsningen ligger det også at minstelønnssatsene etter fire år tilsvarer det sammenlignbare områder har etter åtte år. Det er vi fornøyd med, sier Blakstad.

 

NSF-støtte

- Norsk Sykepleierforbund har støttet Fagforbundet i denne konflikten. Vi kan vel neste si det slik at Fagforbundet overtok stafettpinnen fra NSF, sier forbundsleder Lisbeth Normann.

NSFs medlemmer var i januar/februar i streik ved 7 av de13 institusjonene fagforbundet hadde varslet streikeuttak ved.

Streiken som NSF gjennomførte avdekket at mange sykehjemsansatte var lønnet langt under den minstelønn som eksisterer i de offentlige avtalene.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse