fbpx Telepsykiatri til minoriteter Hopp til hovedinnhold

Telepsykiatri til minoriteter

Danskene tilbyr flyktninger og innvandrere psykiatrisk hjelp på morsmålet via video.

Hovedhensikten med prosjektet er å gi etniske minoriteter som bur i utkantstrøk mulighet for psykiatrisk behandling på sitt eget morsmål. Tjenesten er finansiert av det danske Helsedepartementet med en million kroner.

- Her har vi et veldig godt eksempel på mulighetene som tilbys av teknologiske fremskritt. Med videokonferanser mellom kompetente psykiatere og pasientene i fjerntliggende områder, er den geografiske avstanden ikke lenger et hinder. Jeg tror at vi vil se mer og mer telemedisin Telepsykiatri i fremtiden, sier helseminister Bertel Haarder (V) til morsmal.org.

 

Gammel metode

Telepsykiatri er en behandlingsmetode som har vært brukt i USA og Australia siden 1959. Metoden kan defineres som "bruk av telekommunikasjon teknologi for å lage en forbindelse mellom klienter og terapeuter for Psykoedukasjon, diagnose og behandling".

Tilbudet gis av behandlingssenteret Den lille prins i København i samarbeid med flere behandlingsinstitusjoner spredt rundt i Danmark. Den lille prins er det eneste behandlingsstedet i Danmark for flyktninger og innvandrere fra tidligere Jugoslavia, Øst-Europa, Midtøsten og Afrika, hvor terapeutene behersker klientenes språk.

Prosjektet forventes å fortsette frem til 1. mai 2012 og deretter kunne statlige finansieringen utvides og gjøres permanent.

 

Mer informasjon HER.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse