fbpx Ønsker felles front mot sosial dumping Hopp til hovedinnhold

Ønsker felles front mot sosial dumping

Norsk Sykepleierforbund (NSF) etterlyser bedre samarbeid med LO og Fagforbundet i kampen mot sosial dumping i helse- og omsorgssektoren.

På Velferdskonferansen i Oslo mandag inviterte NSFs forbundsleder Lisbeth Normann LO og Fagforbundet til samarbeid i kampen mot kommersielle aktørers økende inntreden i offentlig sektor.

Bakgrunnen for invitasjonen var blant annet det forbundslederen opplevde som manglende støtte fra LO i forbindelse med NSF-streiken i privat sektor i januar/februar.

- Vårt krav i forhandlingene var at våre medlemmer ansatt i NHO Service skulle få samme rettigheter som sykepleiere ellers i det private og i det offentlige. Det gjaldt heving av minstelønnssatsene, full lønn under sykdom, svangerskap og fødsel. Arbeidsgiver sa nei. Arbeidsgiver ville heller ikke tariffeste sykepleiernes pensjonsrettigheter. Slik ønsket private arbeidsgivere å spare penger og skaffe seg fordeler overfor offentlige og andre aktører i de kommende anbudsrunder - på sykepleiernes bekostning, sa Normann.

Arbeidsgiver NHO Service spekulerte i tvungen lønnsnemnd fra første streikedag. Og etter 11 dager med streik fikk arbeidsgiver det som de ønsket. Det ble tvungen lønnsnemnd og saken sendt over til Rikslønnsnemnda.

Under Rikslønnsnemndas behandling fikk ikke NSF den støtte i kampen mot sosial dumping de hadde håpet på fra LOs representant i nemnda, nestleder Tor-Arne Solbakken.

- Ja vi var overrasket over at vi ikke fikk mer støtte. Men nå er det viktig å se framover og se hvordan vi i felleskap kan styrke kampen mot sosial dumping, sa Lisbeth Normann.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse