fbpx Hvem er årets nyskaper? Hopp til hovedinnhold
SMARTPRISEN 2010

Hvem er årets nyskaper?

Sykepleien, KS og Spekter har nå åpnet jakten på årets smarteste hoder. Både enkeltpersoner og virksomheter kan kjempe om potten på til sammen 250 000 kroner.

Smartprisen er en konkurranse om nyskapning i helsetjenesten, lansert av tidsskriftet Sykepleien i 2006. Formålet med prisen er å synliggjøre personer, virksomheter og konkrete løsninger som bidrar til innovasjon i helsetjenesten.

Smartprisen skal stimulere til utvikling av ideer med samfunnsmessig nytteverdi. Gjennom prisen skal helsepersonell også få mulighet til å utnytte et eventuelt markedspotensial for sine løsninger/ideer. Målgruppe for prisen er sykepleiere, gjerne i samarbeid med annet helsepersonell, som har gode ideer som kan føre til forbedringer og gevinster i helsetjenesten.

I forbindelse med Smartprisen 2010 har Sykepleien, KS, Spekter og kompetansenettverket Innomed inngått en avtale om å samarbeide om prisen. Konkurransen deles inn i tre kategorier:

  Pris til årets nyskaper

Prisen går til en sykepleier som i sterk grad har bidratt til å utvikle nye ideer, nye arbeidsmetoder eller nye rutiner i helsetjenesten. Personen skal enten ha utviklet sine ideer selv eller har utmerket seg ved å ta i bruk ny teknologi og/eller nye metoder.

Prisen er på 75 000 kroner. Midlene går til prisvinnerne personlig og skal brukes til faglig utvikling, studier og formidlingsformål. Alle kan foreslå kandidater, og du kan også foreslå deg selv.

  Pris til årets innovasjonsvirksomhet

Prisen går til en virksomhet eller et tjenestested/avdeling som har utmerket seg ved å utvikle og ta i bruk nye ideer, nye arbeidsmetoder, ny omsorgsteknologi og/eller nye rutiner i helsetjenesten. Sykepleiere skal ha en vesentlig rolle i virksomheten.

Prisen er på 75 000 kroner. Midlene går til virksomheten, og skal brukes til faglig utvikling, studier og formidlingsformål. Alle kan foreslå kandidater, og du kan også foreslå den virksomheten dus elv jobber i.

  Pris til årets oppfinnelse

Prisen går til en konkret ny oppfinnelse eller en idé til en konkret ny oppfinnelse som kan bidrar til å løse praktiske utfordringer i helsesektoren. Løsningen skal være av materiell art, den skal være selvutviklet og det skal ikke stå kommersielle aktører bak. Det må dokumenteres at man er først ute med løsningen. Oppfinneren skal enten være sykepleier eller et team av personer der sykepleiere er med.

Ved påmelding skal kandidaten gi en presentasjon av ideen som blant annet skal inneholde en beskrivelse av ideen/løsningen:

  • Hva er dette?
  • Hva er nytt?
  • Hva er produktet laget av?
  • Hvilken nytteverdi har ideen/løsningen?
  • Hvilke andre fordeler har ideen/løsningen?
  • Hvor langt har man kommet? Foreligger det en prototype?
  • Hvilke tanker har man for videreutvikling og realisering av produktet/løsningen?

 Det skal legges ved en uttalelse fra en relevant fagperson som kan gå god for oppfinnelsen/ideen og det må legges ved kontaktinformasjon til de/den som har eierskap til ideen/oppfinnelsen.

Prisen er på 100 000 kroner.

  Alle kan foreslå

Både enkeltpersoner og virksomheter kan foreslå kandidater innen en oppgitt frist. Det er anledning til å foreslå seg selv.

Foreslåtte kandidater kvalitetssikres av InnoMed, et nasjonalt kompetansenettverk for behovsdrevet innovasjon i helsesektoren. InnoMeds mål er å bidra til økt effektivitet og kvalitet i helsesektoren gjennom utvikling av nye løsninger. Innomed vil se til at kandidatene innfrir kriteriene til de enkelte prisene, og eventuelt følge opp prisvinnere og andre interessante kandidater, med sikte på en videreutvikling og distribusjon av innovative ideer

  Fagjury avgjør

Fagjuryen utpeker vinnerne i de tre kategoriene. Juryen består av 2 representanter som utpekes av Sykepleien/NSF, 2 representanter fra KS, 2 representanter fra Spekter, 1 representant fra Innomed og 2 eksterne fagpersoner.

Leder av fagjuryen kommer fra Sykepleien/NSF.

  Frist: 15 november

Søknader skal sendes til Sykepleien før 15 november. Søknader kan sendes til smartpris@sykepleien.no.

Etter kvalitetssikring hos InnoMed vil fagjuryen vurdere kandidatene i januar 2011. Prisene deles ut så på et eget arrangement som tidsskriftet Sykepleien arrangerer i Oslo i februar 2011. Alle godkjente kandidater inviteres til prisutdelingen.

                              

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse