fbpx Løsning i Oslo kommune Hopp til hovedinnhold

Løsning i Oslo kommune

Unio og Oslo kommune kom i dag til enighet i årets lønnsoppgjør. For de aller fleste av Unios medlemmer er det generelle tillegget mellom 8 000 og 9 000 kroner.

- Vi er tilfredse med at vi her har fått en klar likelønnsprofil. Arbeidsgiver viste forhandlingsvilje og evne til å komme oss i møte på viktige punkt, sier forhandlingsleder i Unio Oslo kommune, Terje Vilno.
Alle hovedorganisasjonene har anbefalt riksmeklingsmannens skisse til løsning. Dermed er den varslede streiken i Oslo kommune avblåst. Årets oppgjør har en ramme på omlag 3,4 prosent.

Generelt tillegg
Det generelle tillegget på lønnstabellen fordeles slik:
*Til og med lønnstrinn 32 gis et generelt tillegg på 6 000 kroner.
*Fra lønnstrinn 33 til og med lønnstrinn 53 gis et generelt tillegg på 8 500 kroner.
*For lønnstrinn over dette gis et generelt tillegg på 1,8 prosent.
For de aller fleste av Unios medlemmer ligger det generelle tillegget på mellom 8 000 og 9 000 kroner. Gjennomsnittsuttelling for en ansatt i Oslo kommune var i dette oppgjøret 7 700 kroner.

Justeringer og lokale forhandlinger
Det er satt av en pott på 0,6 prosent av lønnsmassen på årsbasis til lokale forhandlinger med virkning fra 1. august. I tillegg ble det satt av 0,3 prosent til justeringer på årsbasis med virkning fra 1. juni. Fordelingen både i de lokale forhandlingene og justeringene, skal ha en likelønnsprofil.

Årets oppgjør i Oslo kommune har en ramme på omlag 3,4 prosent.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse