fbpx Innenfor rammen av frontfaget Hopp til hovedinnhold

Innenfor rammen av frontfaget

Lønnsoppgjøret må ha en ramme som er tilpasset norsk økonomi og helseforetakenes økonomiske situasjon, mener Spekter Helse.

Spekter og Norsk Sykepleierforbund (NSF) hadde i dag nytt møte i forbindelse med årets lønnsoppgjør. Her ga Spekter Helse tilbakemelding på kravene NSF la fram i går.

- For oss er det noen overordnede mål som er svært viktige for tariffoppgjøret 2010. For det første må lønnsoppgjøret ha en ramme som er tilpasset norsk økonomi og foretakenes økonomiske situasjon. For det andre må lønnsoppgjøret ha som effekt en mer optimal drift av helseforetakene, spesielt gjelder dette i arbeidstidsplanleggingen, sier viseadministrerende direktør i Spekter, Anne-Kari Bratten.

- Vi har notert oss at NSF i sitt første krav har fremmet svært høye økonomiske krav, men Spekter Helse legger til grunn at helseforetakenes samlede lønnsvekst i 2010 skal være innenfor de rammer som er satt i frontfagsforhandlingene, slo Bratten deretter fast.

 

Låst på likestilling

De innledende forhandlingene mellom Spekter og Unio (som NSF er en del av) er ennå ikke avsluttet. Forhandlingene strandet fordi Unio ikke ville godta de samme formuleringer rundt likestilling som er tatt inn både i frontfaget og i de øvrige innledende sentrale avtaledelene som Spekter har inngått med de andre hovedorganisasjonene på arbeidstakersiden.

Spekter viser til protokollene som er undertegnet i de andre tariffområdene, der det heter at det i dag er lik lønn for arbeid av lik verdi i samme virksomhet.

- Spekter Helse forutsetter at disse forhandlingene er avsluttet før forhandlinger om en sentral overenskomst avsluttes, presiserer Spekters forhandlingsleder.

NSFs forbundsleder, Lisbeth Normann, mener dette er å vri seg unna hele likelønnsproblematikken.

Spekter Helse vil på et senere tidspunkt i forhandlingene fremme konkrete krav/tilbud til NSF.

Vi har notert oss at NSF i sitt første krav har fremmet svært høye økonomiske krav.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse