fbpx Bryter forhandlingene med Spekter Hopp til hovedinnhold

Bryter forhandlingene med Spekter

Unio bryter forhandlingene med Spekter Helse på vegne av sine vel 35 000 medlemmer i sykehusene.

For dårlig tilbud når det gjelder likelønn og avslag på kravet på om godtgjørelse for skift- og turnusarbeide var utslagsgivende for bruddet.

– Spekter har lagt frem en ramme for oppgjøret som ikke gir rom for videre forhandlinger. Her er det ikke rom for et likelønnsløft og det er heller ikke penger til å betale for en ny skift- og turnusordning, sier Lisbeth Normann, Unios forhandlingsleder i Spekter-området.

– Spekter skyver regningen for skift-turnusordningen over på sykepleierne samtidig som de sier blankt nei til ekstra midler fra regjeringen til et likelønnsløft. På vegne av 35 000 sykepleiere som jobber dag og natt for pasientene beklager jeg dette på det sterkeste, sier Normann.


Hadde en historisk mulighet

Med tilbudet legger Spekter seg i veien for to historiske reformer i Norge: likelønn og likestilling av skift og turnus. Spekter overser dermed regjeringens signaler i Soria Moria II og om at partene må gå sammen om likelønn for de kvinnedominerte høyskolegruppene med inntil fire års utdanning, og Arbeidsmiljølovens likestilling av skift og turnus.

– Spekter opptrer arrogant når de foreslår at de ansatte skal betale regningen for omstillingene i helseforetakene. Dette kan vi ikke godta, sier Lisbeth Normann som på vegne av Unio leder forhandlingene med Spekter.

Grunnlaget for brudd:

Ingen likelønnsprofil.

Ingen ekstramidler for gjennomføring skift/turnus, men forslag om at dette finansieres innenfor oppgjørets ramme.

 

- Alt for høye krav

- Kravene fra Unio er så høye og avstanden mellom partene er så stor at det ikke lenger er grunnlag for videre forhandlinger. Derfor ble det brudd, sier Anne-Kari Bratten, viseadministrerende direktør i Spekter.

Oppgjøret går nå til megling.

Spekter opptrer arrogant.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse