fbpx Tilbake til moderasjonslinja Hopp til hovedinnhold

Tilbake til moderasjonslinja

- Mens verden opplever økonomisk krise, fikk norske arbeidstakere en rekordhøy reallønnsvekst i fjor. Nå må vi være ansvarlige og vise moderasjon, er budskapet fra Spekter foran det kommende lønnsoppgjøret.

Spekter-direktørene Lars Haukaas og Anne-Kari Bratten etterlyste større kriseforståelse for norsk økonomi blant arbeidstakerorganisasjonene da de innledet om det forestående lønnsoppgjøret for representanter fra landets helseforetak.

 

Ingen pott til likelønn

- Arbeidstakerorganisasjonene tar det for gitt at reallønnen skal vokse. Men i år er det kun snakk om å kompensere for prisstigningen, var meldingen fra Lars Haukaas, Samtidig understreket han at de som venter på en ekstra likelønnspott fra politikerne, venter forgjeves.

- Inntektsoppgjøret er og blir partenes ansvar. Man kan ikke springe til politikerne, som ikke har noe med inntektspolitikken å gjøre, og be om penger utenfor ramma, fulgte Anne-Kari Bratten opp.

Begge var klare på at skal man oppnå likelønn må partene prioritere hvilke grupper man ønsker å heve. Og det må skje innen den økonomiske ramma som trekkes opp for oppgjøret.

 

Frontfaget i front

De to direktørene mener det er helt avgjørende at lønnsoppgjøret ikke svekker konkurranseutsatt sektor ytterligere i en allerede vanskelig situasjon.

- Vi må holde fast ved frontfagsmodellen, og la den virke som økonomisk ramme for oppgjøret. De to siste årene har lønnsveksten i offentlig sektor vært høyere enn i privat sektor. I årets tariffoppgjør må alle vise moderasjon, slo Haukaas og Bratten fast.
I årets tariffoppgjør må alle vise moderasjon.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse