fbpx Første brudd i lønnsforhandlingene Hopp til hovedinnhold

Første brudd i lønnsforhandlingene

- Med arbeidsgivere som står på stedet hvil, ja som egentlig vil ta et skritt tilbake, så vi ingen annen utvei enn å gå til brudd med Norsk Industri, ifølge Fellesforbundet.

Fellesforbundets leder Arve Bakke og Norsk Industries administrerende direktør, Stein Lier-Hansen, var tidligere i dag hos Riksmeklingsmann Kari Gjesteby for å meddele bruddet.

 

Stor avstand

Fellesforbundets leder kom med harde utfall mot arbeidsgiversida da han skulle forklare bruddet:

- Vi har forhandlet i godt en uke uten at vi har kommet framover. Tvert imot. Norsk Industri står fortsatt på sine krav om utvidelse av normalarbeidstiden og reduksjon av minstelønnsgarantien. Det vil bety et lønnsnedslag på ti prosent for de lavest lønte, sa Arve Bakke. Han er vant til at forhandlingene går tregt, men innrømmer at forhandlingene i år har stått bom stille.

Stein Lier-Hansen i Norsk Industri var enig i at partene står langt fra hverandre:

- Dette oppgjøret dreier seg om langt mer enn lønn. Det dreier seg ikke minst om hvor mange industriarbeidsplasser vi skal ha i Norge. Jeg forhandler nå for at Arve Bakke ikke skal miste sine medlemmer.

 

Steile fronter

- Jeg er irritert fordi jeg hadde ventet et større ansvar fra arbeidsgiversiden. Når vi forhandler i en frontfagsmodell, har vi ansvar for hele lønnsfastsettelsen i samfunnet, sier Arve Bakke til ntb.

Fellesforbundets krav om sikring av kjøpekraften og økt minstelønn er møtt med tøffe motkrav fra arbeidsgiversiden.

- Vi vil ikke drøfte endringer i vårt krav, før Fellesforbundet kommer med sitt konkrete lønnskrav. Inntil vi vet hvilke krav Arve Bakke trekker opp av hatten, står vi beinhardt på vårt, sier Stein Lier-Hansen i Norsk Industri.

Fristen for å komme til enighet er 31. mars, men ifølge Fellesforbundet kommer meklingen til å vare over påske.

Fristen for å komme til enighet er 31. mars, men ifølge Fellesforbundet kommer meklingen til å vare over påske.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse