fbpx Sykefraværet i helsesektoren skal ned Hopp til hovedinnhold

Sykefraværet i helsesektoren skal ned

Det høye sykefraværet i helse- og omsorgssektoren skal granskes. Helseminister Anne- Grete Strøm- Erichsen har opprettet et utvalg som skal gjøre jobben.

I slutten av 2010 skal utvalget levere en rapport til departementet. Lederen av utvalget er Kolbjørn Almlid.


Vil ha debatt

Utvalget har fått i oppdrag å oppsummere kunnskap på området sykefravær. Både når det gjelder omfang og årsaker til sykefravær og utstøting i helse- og sosialsektoren.

Utvalget skal komme med foreslå konkrete tiltak for å redusere helserelatert fravær og helserelatert utstøting i sektoren.

- I tillegg til konkrete anbefalinger, regner jeg med at utvalget vil bidra til økt oppmerksomhet og debatt om hvordan vi kan redusere utstøting og sykefravær i helse- og omsorgssektoren sier helse- og omsorgsministeren i en pressemelding.


Spesialrådgiver i NSF, Erik Bårdseng, representerer Unio i utvalget.


IA avtalen

Samtidig som helseministeren setter ned et utvalg for å se på sykefraværet i helsesektoren, skal et annet utvalg legge frem sin rapport 1. februar i år. Dette utvalget er knyttet opp mot IA-avtalen og er en faglig ekspertgruppe. De har frist til 1. februar med å legge frem sin rapport med tiltak for å få ned sykefraværet.

Regjeringen tar sikte på at en ny IA-avtale kommer i stand fra 1. mars 2010.

- Utredningen om utstøting og sykefravær i helse- og omsorgssektoren skal ikke medføre utsettelse av innføring av tiltak som nå vurderes innen sykelønnsordningen, står det å lese i utvalgets mandat.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse