fbpx Helsesøstrene takler massakre-trussel Hopp til hovedinnhold

Helsesøstrene takler massakre-trussel

Skolemassakre-trusselen i Tromsø er ennå ikke oppklart. Derfor utvider de to helsesøstrene ved skolen åpningstidene ved skolehelsetjenesten. De vil være tilgjengelige.

Trusselen om skolemassakre på Kongsbakken videregående skole kom torsdag i forrige uke. Den ble fremsatt på en nettside som tidligere har varslet massakre som faktisk har skjedd, og skole og politi tok trusselen seriøst fra første stund. Elevene ble informert fredag morgen, så ble de sendt hjem og skolen ble stengt. På mandag åpnet den opp igjen, men da holdt flere elever seg hjemme. Frykt ble godkjent som gyldig fravær.

Trusselen har påvirket de 650 elevene ved Kongsbakken videregående skole. Helsesøster Maria Jansson sier elevene opplever trusselen veldig forskjellig.

- Vi ser alt fra at noen synes det er spennende, noen tar en fleipete holdning og noen er ordentlig redde.

 

Er tilgjengelig

Maria Larsson er helsesøster på skolen i sitt andre år. Til vanlig deler hun og helsesøster Hilde Jenssen på å ha skolehelsetjenesten åpen en og en halv dag i uka. Under denne spesielle situasjonen har de utvidet åpningstiden til hver dag.

- Vi får hjelp fra Psykhjelpa, en psykologisk veiledningstjeneste på helsestasjon for ungdom i Tromsø. I tillegg får vi hjelp fra PPT og psykologistudenter.

- Hva gjør dere?

- Det handler bare om å være tilgjengelige for dem som ønsker å snakke med oss. Vi har også gått rundt til klassene og snakket om hendelsen og informert om at vi har åpent hver dag.

- Hvordan visste dere hva dere skulle gjøre - dette er vel ikke akkurat pensum ved helsesøsterutdanningen?

- Det handler om å ta vare på reaksjoner der folk er redde, har angst eller er i krise, og det har vi lært.

- Hvilke planer har dere fremover?

- Vi må avvente situasjonen, men fra neste uke er vi tilgjengelige som vanlig på skolen.

 

Ikke redd

Aftenposten skriver i dag at flere sikkerhetstiltak er satt i verk i samråd med politiet. En del av undervisningen foregår nå bak låste dører, men skolen vil ikke lenger gi fravær til elevene som holder seg hjemme på grunn av frykt.

- Hva synes du om det, Jansson?

- Det er noe som hele tiden må vurderes. Skolen samarbeider med politiet om dette.

- Er du redd selv?

- Jeg har det i bakhodet når jeg beveger meg rundt på skolen, men jeg er ikke redd. Jeg har døra oppe.

- Har dere lært noe så langt, som du kan tipse andre skolehelsesøstre om?

- Vi visste ikke at elevene ble sendt hjem på fredagen da dette skjedde, fordi vi ikke var på skolen da. Hadde skolen informert oss, kunne vi sørget for at elevene allerede da fikk tilbud om et sted hvor de kunne henvendt seg til oss på. Når skolen ble stengt og elevene sendt hjem, var det mange som bare gikk på byen med redselen sin.

Vi ser alt fra at noen synes det er spennende, noen tar en fleipete holdning og noen er ordentlig redde.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse