fbpx Kunnskap som forgrener seg Hopp til hovedinnhold
Kandidat 6

Kunnskap som forgrener seg

Hvordan få den nyeste kunnskapen ut til dem som trenger den? Heng den på et tre - klar til å plukke ned.

Smartpris: kunnskapstreet
Idémaker: Sigrún Anna Qvindesland, Stavanger Universitetssykehus

Sykepleiere må holde seg faglig oppdaterte - og Sigrún Anna Qvindesland fra Stavanger universitetssykehus har en idé både for oppdatering - og deling av kunnskap.

Forslaget er å lage et tre med artikkelholdere - til å henge på veggen. Her skal sykepleiere kunne henge opp artikler de ønsker å dele, og det skal være enkelt å hente ned en artikkel for å lese.

Møbelet tenker hun å produsere i to-tre utgaver: Et veggmontert tre formet som eik, med plass til rundt ti artikler og to bøker. Et dørmontert tre formet som cypress, med plass til rundt fem artikler. I tillegg tenker forslagsstilleren seg en veggmodell som krever mindre plass enn eika.

- Mange legger nok fagartikler i permer - og så blir de gjerne liggende der. Sykepleiere er mye på beina, vi fyker rundt, og da er det bedre at artiklene vi bør lese er enkelt tilgjengelige.

- Hvem skal ha ansvaret for å vedlikeholde informasjonen i treet?

- Jeg tenker at fagsykepleierne skal ha det ansvaret, men alle skal kunne plassere relevante artikler de ønsker å dele der, sier hun.


Drømmer om synlighet

Selve treet er tenkt produsert av en miljøvennlig treplate, og artikkellommene av gjennomsiktig plast. I hver lomme kan det ligge 4-5 kopier av hver artikkel. I sin Smart-søknad skriver Qvindesland at hun lenge har drømt om mer synliggjøring av sykepleiefaget. Tanken er at et kunnskapstre skal kunne øke interessen for faget, og samtidig gjøre det mer tilgjengelig. Ved synliggjøring, vil også andre yrkesgrupper bli bevisst på hva sykepleierfaget består i, mener hun.


Et nytt møbel

Foreløpig er treet laget i en grov gråpapirmodell. Dersom Qvindesland vinner med denne ideen, ønsker hun å produsere noen prototyper.

- Jeg må finne en møbelfabrikk som kan produsere prototyper. Jeg tenker at det må brukes en type hard plast i artikkellommene, men det må testes ut. Og skulle det bli penger til overs, kan vi bruke dem på fagutvikling, sier hun.

Gi din stemme.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse