fbpx Kriminelle utnytter pandemifrykten Hopp til hovedinnhold

Kriminelle utnytter pandemifrykten

Vaksiner som inneholder rottegift selges på nettet.

Det europeiske legemiddelverket (EMEA) advarer nå mot at kriminelle prøver å sko seg på folks frykt for svineinfluensaen. Det har kommet meldinger om at både vaksiner, medisiner og andre produkter som skal kurere viruset tilbys på internett, melder Euractiv.

Noen av produktene som selges skal inneholde aktive stoffer, mens andre har vist seg å inneholde sukker, rottegift eller medisiner som ikke har noen virkning mot svineinfluensa. EMEA mener enkelte av produktene kan være direkte helseskadelige.

Det amerikanske legemiddelverket (FDA) kjøpte og testet fem produkter som utga seg for å være Tamiflu og fant at alle var falske.

Det tilbys også dyre renseprodukter og antibakteriell spray som påstås å kurere influensaen, og forbrukerne advares mot å la seg lure.

Markedet for nettsalget har økt i takt med bekymringer for at man ikke får tilgang på vaksinen mot A H1N1 (svineinfluensaviruset). Flere europeiske stater har ikke bestilt nok vaksine til hele befolkningen.

Det er nå bestemt at Tamiflu skal selges reseptfritt på norske apoteker.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse