fbpx Aker til Ullevål? Hopp til hovedinnhold

Aker til Ullevål?

Rapporten om lokalsykehusprosjektet som ble offentliggjort i går konkluderer med ett storbysykehus lokalisert på Ullevål. Dette innebærer at Aker sykehus kan bli lagt ned.

Eli Gunnhild Bye, fylkesleder i NSF for Oslo, understreker at forslaget om ett storbysykehus er resultatet av en prosess som har pågått i lang tid.

 - Jeg har stor tillit til arbeidet som er nedlagt i den gruppa som står bak rapporten. Nå er den jo fremdeles ikke vedtatt, men jeg er positiv til tanken om et storbysykehus på ett og samme sted hvor alle ressursene er samlet. På den måten får man samlet den faglige kompetansen på ett sted slik at man unngår dobbeltløp.

 

Tar tid

Hun presiserer at dette ikke kommer til å skje i morgen, det er mange ting som skal falle på plass og mye omorganisering som skal skje før Aker sykehus eventuelt blir lagt ned.

- Sannsynligvis vil Aker sykehus bli brukt i mange år fremover, men kanskje til andre typer pasienter.

Bye mener at rapportens anbefalinger ikke innebærer noe dramatikk for NSFs medlemmer, men er opptatt av at alle skal få så god informasjon som mulig, både om prosessen som ligger bak og om hva som vil skje videre fremover.

- Dette er egentlig ikke noe nytt, men en konsekvens av den prosessen som ble igangsatt da Oslo universitetssykehus ble opprettet, sier Bye.

 

Vrient

Sven Erik Urstrømmen, hovedtillitsvalgt på Aker sykehus, har sittet i arbeidsgruppen bak rapporten. Han synes saken er vrien.

- I utgangspunktet var det Aker sykehus som lanserte storbysykehusmodellen og da var tanken at det skulle ligge på Aker. Det som er viktig er å få formidlet hele tankegangen bak prosessen ut til de ansatte.

Det kommer naturlig nok til å bli en del såre følelser og sterke reaksjoner, tror Urstrømmen, men han presiserer at vurdering er vel faglig begrunnet.

- Det er flere vektige momenter som ligger til grunn for at man valgte å legge storbysykehuset til Ullevål. Tomtearealet har et større potensial og det er flere aktiviteter som allerede er lagt til Ullevål.

 

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse