fbpx Ni sykepleiere på Tinget Hopp til hovedinnhold

Ni sykepleiere på Tinget

Åtte sykepleiere har blitt valgt inn på Stortinget. Miriam Paulsen (bildet) fra Tysfjord har blitt valgt inn på Sametinget.

Flere nykommere til Stortinget er sykepleiere.

Kari Henriksen har blitt valgt inn for Arbeiderpartiet i Vest Agder. Hun var vara i forrige periode. Henriksen er psykiatrisk sykepleier og har mastergrad i folkehelse.

Ny er også Tove Lise Torve, som er ordfører i Sunndal kommune siden 2007 og nestleder i Møre og Romsdal Arbeiderparti. Hun bor på Sunndalsøra og har jobbet i hjemmesykepleien, sykehjem og sykehus.

Sykepleier og styrer Laila Marie Reiertsen er nyvalgt representant for Fremskrittspartiet i Os i Hordaland, som utjevningsmandat.

 

En til Sametinget 

Miriam Paulsen er 28 år og representerer Norske samers riksforbund (NSR) på Sametinget. Hun jobber i ambulansetjenesten i Bodø og representerer Vesthavet valgkrets. Hun bor i Tysfjord og ble ferdig sykepleier i 2005.

 

5 veteraner 

De fire sykepleierne som er blitt gjenvalgt er velkjente skikkelser i riks- og kommunepolitikken. Laila Dåvøy fra Kristelig Folkeparti i Hordaland har vært arbeids- og administrasjonsminister og barne- og familieminister i henholdsvis Bondevik 1- og Bondevik 2-regjeringen. Hun har også ledet Norsk Sykepleierforbund.

Gerd Janne Kristoffersen er Arbeiderpartiets førstekandidat i Nord-Trøndelag. Hun var ordførere i Verdal fra 1999 til 2005. Hun er utdannet sykepleier i Innherred. Mesteparten av tiden hun jobbet som sykepleier var hun på Innherred sykehus.

Sonja Mandt-Bartholdsen er fra Larvik i Vestfold og ble valgt inn på Stortinget for Arbeiderpartiet i 2005. Hun jobbet på Sykehuset i Vestfold, Larvik sykehus, fra 1995.

Sonja Irene Sjøli ble gjenvalgt for Akershus Høyre og er fra Eidsvoll. Hun har vært stortingsrepresentant siden 1997. Hun er sykepleier og jordmor og har jobbet ved Stensby sykehus og Sentralsykehuset i Akershus. Fra 1987-89 var hun redaktør av Tidsskrift for jordmødre. Hun har også vært aktiv i Den norske jordmorforening og den internasjonale jordmordkonføderasjonen.

Ingjerd Schou har hatt et opphold fra stortinget, men ble nå valgt inn for Østfold Høyre. Schou er spesialutdannet sykepleier og har hatt flere administrative stillinger i helsevesenet. Hun ble valgt inn på stortingsrepresentant første gang 2001- 2005, og var sosialminister fra 2001 til 2004.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse