fbpx Franske sykepleiere varsler katastrofe Hopp til hovedinnhold

Franske sykepleiere varsler katastrofe

President Nicolas Sarkozy vil omorganisere og privatisere helsetjenesten. Det vil føre til at 20 000 tjenester blir borte. Nå demonstrerer de.

I følge svenske Värdfacket demonstrerte franske sykepleiere og verdensberømte kirurger och obstetriker, skulder ved skulder forrgje uke.

Det er første gang at 11 fagforbund og pasientorganisasjoner slår seg sammen i en felles demonstrasjon. På de offentlige sykehusene i Paris la over 50 prosent av personalet ned arbeidet.

 Stridens kjerne

Sykepleierne og legene krever at regjeringen trekker tilbake en omfattende lov. For legene vil det nye lovforslaget bety mndre innflytelse. Årsaken er at sykehusdirektørene får mer makt. Det er de som få siste ordet både når det gjelder type tjenester som skal opprettes og behandlingspolitikk.

Underbetalt og underbemannet

Sykepleierne mister også makt, men de er mest frustert over å være underbetalt og underbemannet. Med den planlagte omorganiseringen vil rundt 20 000 tjenester forsvinne, skriver Värdfacket. Det skyldes i hovedsak at regjeringen ønsker å privatisere deler av helsetjenesten.


Ingen vanlig bedrift  

- Ett sykehus kan ikke drives som et hvilket som helst foretak, sier den franske sykepleieren, Nathalie Depoire, til Värdfacket.

Protestene mot lovforslaget har snart pågått i et halvt år, og motstanderne blir stadig mer høylytte i sine protester.

 

 

 

- Ett sykehus kan ikke drives som et hvilket som helst foretak, sier den franske sykepleieren, Nathalie Depoire

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse