fbpx Reiste med spedbarn - fikk ikke jobb Hopp til hovedinnhold

Reiste med spedbarn - fikk ikke jobb

Hun ble forespeilet trygge rammer og høy lønnn dersom hun betalte agenten for å komme seg til Norge, men ble stående uten penger, uten jobb, og med ansvar for en liten baby.

Den unge, filippinske sykepleieren kom i hjemlandet i kontakt med agenter som hadde spesialisert seg på å sende sykepleiere til Norge. Hun stolte på at hun fikk nok og riktig informasjon, og fikk låne penger til hjelp med søknadspapirer og flybillett. Med seg på turen hadde hun en liten baby, bare fire måneder gammel. 

Problemer
Vel fremme i Norge startet problemene. Sykepleieren skjønte da at det ville ta tid før hun kunne få autorisasjon som sykepleier. Først måtte hun ta prøver i nasjonale fag og medikamentregning, og hun måtte også lære seg mye mer norsk før hun kunne håpe på en trygg jobb - eller en jobb i det hele tatt.

Dårlig samvittighet
- Jeg fikk hjelp til et sommervikariat da jeg kom, men etter det fikk jeg ikke fornyet kontrakten. Dette var en ekstra vanskelig situasjon for meg ettersom jeg hadde et lite barn å ta meg av. Jeg hadde dårlig samvittighet og følte at det var tungt, forteller hun.

- Må gi riktig informasjon
Med tiden ordnet det seg. Hun kom i kontakt med noen som hjalp henne med å søke jobber og ga henne og barnet et sted å bo. Nå er hun i fast jobb, og har for lengst betalt det hun skyldte av penger.

- De som hjelper sykepleiere fra Filippinene til Norge må gi riktig og akkurat informasjon. Jeg fikk inntrykk av at det var veldig enkelt å få en godt betalt jobb i Norge. Men det var det ikke, sier hun.

 

 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse