fbpx Tja til klimakamp Hopp til hovedinnhold
Klima

Tja til klimakamp

Tre av ti sykepleiere vil ha klimakamp i regi av Sykepleierforbundet 

Like før solen snudde ble sykepleierne spurt om de synes klimaet bør være en kampsak for Norsk Sykepleierforbund. Tre av ti sier ja, fire av ti sier nei, tre av ti vet ikke.
Det er Synovate som har intervjuet 184 sykepleiere på vegne av Sykepleien. Miljøkonferanse i november

- Dette viser at medlemmene har blikk for mer enn lønn og fag og evner å fange opp nye samfunnsmessige utfordringer, sier Unio-leder Anders Folkestad. Han synes ikke det er rart at ikke flere svarer ja.
- Klima er jo ikke en klassisk fagforeningssak. Dette er et godt grunnlag både for NSF og Unio når vi skal følge oppklimaengasjementet.
 - Vi skal ha en konferanse i november der temaet er miljøinnsats på arbeidsplassen, særlig i kommunene. Unio har vedtatt en klimapolitisk plattform. Folkestad satser på at klima og miljø skal bli en del av det norske trepartssamarbeidet.

Miljøvennlig reising

Også NSF-leder Lisbeth Normann tolker tallene positivt:
- Fint at så mange sykepleiere føler ansvar for miljøpolitikk. Landsmøtet vedtok i november at klima skal være et av NSFs innsatsområder.
- Vi i forbundsledelsen har akkurat diskutert hvordan vi skal konkretisere tiltak. Og når vi nå lager reiseplaner for høsten, har vi miljøvennlighet med som et naturlig punkt. Slik var det ikke før.

- Flertallet av de spurte sier tross alt nei til klimakamp?
- At sykepleierne tenker at fag og lønn er de viktigste sakene for et fagforbund, er ikke rart. Noen er sikkert skeptisk til at vi tar vekk oppmerksomheten fra det viktigste. Men det går an å ha flere baller i luften på en gang. Det er ingen tvil om hva som fortsatt er viktigst, sier Normann. 

Dette viser at medlemmene har blikk for mer enn lønn og fag

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse