fbpx - Nokut lytter til studentene Hopp til hovedinnhold

- Nokut lytter til studentene

Nokut vurderer nå om det trengs bedre kriterier for å vurdere kvaliteten på praksis i sykepleierutdanningen. - Det viser at vi blir tatt på alvor, sier studentleder Tone Moan (bildet).

Norsk Sykepleierforbund (NSF) Student har i årevis jobbet for å forbedre praksisen i utdanningen. Da Moan ble studentleder i fjor sommer, tok hun til orde for en godkjenningsordning for praksisdelen, gjerne administrert av Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen).

 

I et brev til Kunnskapsdepartementet viser Nokut til medieoppslagene i det siste om sviktende kvalitet på prakisstudiene i sykepleierutdanningen.

 

Ser på behovet
Nokut ser nå nærmere på dette og samler fakta. I brevet står det at arbeidet vil gi Nokut et grunnlag for å finne ut om det er behov for mer utfyllende kriterier for å vurdere kvaliteten i praksstudier.

Funn i dette arbeidet vil presenteres på Nokut-konferansen i Bergen 5. og 6. mai.

 

Hører på innspill
- Vi venter i spenning. Dette er veldig positivt, sier Tone Moan.

- Dette viser at vi blir tatt på alvor med de bekymringene vi har meldt.

 

Moan presiserer at Nokut gjorde jobben sin da sykepleierutdanningen ble friskmeldt i fjor etter flere års arbeid med å kontrollere kvaliteten på landets studietilbud i sykepleie.

 

- Nå viser Nokut at det er mulig å komme med innspill om flere behov. Det er veldig bra.

 

Moan har ikke fått bekreftet at Nokut vil lande på et nytt godkjenningssystem, men at dette kan være en av flere muligheter. Nå vil NSF Student jobbe videre med å konkretisere forslag til kvalitetsindikatorer for praksis.

 


Dette viser at vi blir tatt på alvor med de bekymringene vi har meldt.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse